Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Honor 8

Ovo je novi kineski adut za srednju kategoriju smartphonea

Honor 8
Foto: HOnor
1/4
11.12.2016.
u 16:30

Odlikuje ga vrlo lijep i elegantan dizajn, a specifikacijama se nastoji približiti najjačim mobitelima na tržištu

Tržište mobitela u srednjoj kategoriji sve više jača i približava se najjačim modelima poznatih brendova. Proizvođači se natječu tko će ponuditi jači smartphone po nižoj cijeni, a vrlo dobar primjer te utakmice je Honor 8 (cijena u Hrvatskoj je 3210 kn), najnoviji flagship uređaj tog dodatnog brenda kineskog diva Huaweija.

Honor 8 po specifikacijama i dvostrukoj kameri podsjeća na Huaweijev najjači model P9, ali dizajnom više nastoji prizvati elegantni osjećaj iPhonea i Samsunga. Riječ je o doista lijepo dizajniranom smartphoneu u staklenom kućištu sa zaslonom od 5,2 inča. Odlično stoji u ruci i dobra je vijest da ga možete bez problema koristiti jednom rukom. Užitak je bilo iskoristiti to za tipkanje jednom rukom. Rubovi kućišta su zaobljeni što pridonosi elegantnosti, ali pripazite da vam mobitel ne isklizne iz ruke jer je i sklizak.

I Honor 8 ima dvostruku kameru po uzoru na P9, ali bez potpisa Leice. Jedan je RGB senzor, a drugi monokromatski, a oba imaju po 12 megapiksela. Prednja kamera ima 8 MP. Fotografija je jedan od fokusa i novog Honora pa imate na raspolaganju cijeli niz posebnosti, od kozmetičkih uljepšavanja fotografija (ciljano posebno za selfieje) do panoramskih fotografija i poigravanja profesionalnim postavkama. Tu je i opcija Perfect Selfie za uljepšavanje osmijeha ili Food mode za bolje rezultate sveprisutnog trenda fotografiranja hrane. Stražnje kamere imaju otvor blende 2.2, a prednja 2.4.

Honor 8 snima sasvim zadovoljavajuće fotografije, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Zanimljivo je i snimanje videa uz istaknutu uslugu usporenog snimanja. Nema mogućnost snimanja 4K videa.

Pokreće ga osmojezgreni procesor iz Huaweijeve proizvodnje Kirin 950, ima 32 GB uključene memorije za podatke te prostor za SD karticu do 128 GB. Koristi Android 6.0 operativni sustav, ali kroz verziju kineskog softvera EMUI 4.1, koji zna imati svojih mušica poput ograničenja push notifikacija kako bi sačuvao bateriju (pomoć je dodati željene aplikacije u listu zaštićenih aplikacija). Baterija ima kapacitet od 3000 mAh-a i kao jedan od najbitnijih dijelova smartphonea danas mogla bi biti i kvalitetnija. Kao pomoć da vam dulje traje baterija Honor vam nudi mogućnost smanjenja kvalitete rezolucije zaslona na 720 piksela.

>> Huawei predstavio najjače smartphone adute – P9 i P9 Plus

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije