Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Građani o padu društvenih mreža: 'Htio bi da nam se to češće događa, bilo mi je lijepo'

Društvene mreže anketa
Foto: Screenshot/Večernji list
1/8
05.10.2021.
u 17:12

Jedan je mladić u našoj anketi kazao kako nije niti primijetio pad društvenim mreža te je opisao kako je za njega saznao

Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger, vrlo popularne društvene mreže, zabilježile su jučer najdulju blokadu koja je trajala gotovo šest sati. Pad društvenih mreža mnoge je iznenadio pa smo pitali građane kako se to odrazilo na njih. 

- Primijetila sam odmah kad je počelo jer se ni poruke na WhatsAppu nisu slale, sve je stalo odjednom i onda sam otvorila Twitter i vidjela svi komentiraju "Ajme, WhatsApp ne radi, Instagram ne radi". Na Twitteru, ono, ludilo bilo - kazala je jedna djevojka na pitanje je li primijetila jučerašnji pad. Navela je kako je slala SMS poruke te dodala: "Preživjeli smo"

Otkrila je i što je radila u vrijeme dok društvene mreže nisu radile. - Čitala knjigu, malo odmarala iskreno tako da dobro mi je došla pauza od svega toga - kazala je, dok je druga djevojka u anketi Večernjeg lista navela da je pad društvenih mreža vjerojatno sve šokirao. 

- Mislim da nas je sve šokiralo jer definitivno puno vremena provodimo na društvenim mrežama, ali mislim da nije pretjerano utjecalo na mene. To što nije bilo WhatsAppa me malo smetalo jer sam se trebala javiti nekim ljudima, ali ovako što se tiče Instagrama i Facebooka, nema problema - rekla je te navela kako inače društvene mreže ne koristi previše, najviše sat vremena dnevno. 

- Imam faze kad imam Instagram, nemam Instagram, a to je jedino što koristim - tvrdi.

Jedan je mladić u našoj anketi kazao kako nije niti primijetio pad društvenim mreža te je opisao kako je za njega saznao. 

- Skužio sam kad su ostali koji su ovisni o društvenim mrežama mi javili. Čak bi htio da se to češće događa, bilo mi je baš lijepo bez društvenih mreža - kazao je, a pad mreža bio je nepoznanica još jednoj djevojci koju smo pitali za mišljenje. 

- Nisam imala pojma da se to dogodilo - rekla je te navela kako od društvenih mreža koristi Facebook. 

Pad mreža primijetio je mladić koji ih, kako kaže, manje-više koristi. Dok one nisu radile, kaže da je "uživao kao i inače". Reakcija javnosti na cijelu situaciju nije iznenadila muškarca koji je za našu anketu otkrio što misli. 

- Veoma mi je čudno da je toliko velika institucija kao Facebook sebi dozvolila tu apsurdnu situaciju. Ali s obzirom koliko je javnost zaluđena tim aplikacijama i živi taj virtualni svijet, nije mi čudno da se jučer neka panika stvorila među stanovništvom. To je meni sve degutantno, ali živimo u nekom suvremenom dobu s kojim ja ne želim da se stopim - kazao je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije