Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propust

Google želi vratiti povjerenje: Prikupljeni podaci bit će izbrisani

street view
AFP/Pixsell
25.10.2010.
u 14:01

U Googleu su poduzeli niz koraka kako bi vratili povjerenje korisnika - povećali su broj inženjera koji rade na zaštiti privatnosti korisnika, zaposlenici sada prolaze obuku u kojoj je naglasak stavljen na pravila privatnosti...

Nakon što je u svibnju na svojem službenom blogu priznao da je automobil za snimanje ulica zbog usluge Street View nenamjerno prikupio i informacije o WiFi mrežama, Google je istim putem izvijestio javnost kako će prikupljene informacije biti izbrisane čim to bude moguće te da su većim dijelom podaci nekompletni.

Automobili za Street View, osim osnovnih informacija o mrežama, snimili su i promet koji se prenosio nezaštićenim mrežama prikupivši i lozinke korisnika, kompletne poruke elektroničke pošte te adrese internetskih stranica.

Ujedno, nakon velikog propusta, u Googleu su poduzeli niz koraka kako bi vratili povjerenje svojih korisnika. Između ostalog, povećali su broj inženjera i menadžera proizvodnje koji rade na zaštiti privatnosti korisnika, a zaposlenici sada prolaze obuku u kojoj je naglasak stavljen na pravila privatnosti te moraju potpisati pravilnik ponašanja vezan za zaštitu korisničkih podataka.

Komentara 5

TI
Tisikomunjara
16:17 25.10.2010.

don\'t be evil

DE
dejo60
07:24 26.10.2010.

bitno je ono \"nezaštićenim mrežama\".

NI
Nikolicaa
08:33 26.10.2010.

Ili drugim riječima: Nismo našli ono što smo tražili pa ćemo to sada zbrisati tako da nam bezveze ne zauzima prostor na našim gmail serverima.Nakon toga svima nama će besplatno unaprijedit gmail sa 10 KB prostora. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije