Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftini pozivi

Google Voice od sada dostupan i u Hrvatskoj

Google Voice
VL
03.08.2011.
u 15:33

Jeftini pozivi prema fiksnoj i mobilnoj telefoniji uz jednostavno korištenje privući će velik broj korisnika

Usluga poziva na telefone ili mobilne uređaje preko popularne email-aplikacije Gmail internetskog diva Googlea od sada je dostupna i u Hrvatskoj. Službenog naziva Google voice usluga je dostupna već nekoliko mjeseci, ali samo korisnicima u SAD-u i Kanadi.

Od sada, osim u te dvije države, ukupno će se moći koristiti na čak 38 jezika te će se moći ostvarivati pozivi prema 150 država koje su sada obuhvaćene aplikacijom. Naravno, pozivi prema fiksnoj i mobilnoj mreži nisu besplatni pa ćete prije uspostave poziva trebati kupiti kredite. Trenutačno najmanji paket iznosi deset eura, a možete ga kupiti kreditnom karticom. Cijena jedne minute poziva, primjerice za Hrvatsku, iznosi 0,02 eura za pozive na fiksnu te 0,13 eura za pozive na mobilnu mrežu. Besplatni pozivi jedino su mogući na tržištima SAD-a i Kanade.

Uvođenjem usluge Google Voice u toliki broj zemalja Google je vjerojatno usmjerio fokus na tržište na kojem trenutačno vlada sadašnji lider Skype, koji doslovno drži monopol za pozive na internetu. Također, Google je i cijenama krenuo u smjeru Skypea iako još nedostaju pretplatnički modeli ili mogućnost fiksnog broja – no zasigurno ćemo i to ubrzo vidjeti.

Ova će usluga sigurno biti vezana i za novu društvenu mrežu Google+ pa možemo pretpostaviti skori Facebookov i Skypeov odgovor. Isto vrijedi i za mobilne uređaje koje pogoni Android. Sasvim sigurno bit će zanimljivo gledati što je naumio Skype jer je trenutačno podržan na svim platformama.

Zaključno, za nas krajnje korisnike ovaj je potez zasigurno dobar jer Skypeova i Googleova borba za prevlast na ovom području može značiti tri stvari – sve niže cijene poziva, što kvalitetniju uslugu te veći broj dodatnih servisa.

 

Više informacija potražite na sljedećim linkovima:

Cjenik usluge – https://www.google.com/voice/b/0/rates

Usluga Google Voice – http://www.google.com/googlevoice/about.html

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
17:43 03.08.2011.

Skype odavno nije lider. Google je preskup. A i Vatra ima pravo.

MA
MaloMisto
18:33 03.08.2011.

stigao google voice? Koga briga. Ja npr. koristim vec par godina bez problema betamax programe.

VA
vatra
16:43 03.08.2011.

meni to izgleda skupo trenutno plaćam manje kad pozivam sa moba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije