Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je vlasnik?

Google brani vlasnicima prodaju ili posudbu Google naočala

Google
DPA/PIXSELL
19.04.2013.
u 13:09

"Svoj uređaj ne smijete preprodavati, posuđivati, prenositi ili dati drugoj osobi", stoji u uvjetima korištenja.

Jedan od rijetkih vlasnika prvih testnih Google Glass naočala razočarao se nakon što je otkrio da ih ne može prodati jer se to protivi Googleovim pravilima.

Testni Google Glass Explorer dobila je samo nekolicina ljudi, a među i njima i \"Ed\" koji ih je pokušao prodati na eBayu.

Ponudio je Googleove naočale za početnih 3 tisuće dolara, a cijena je vrlo brzo dosegla 60 tisuća, nakon čega je Ed morao otkazati aukciju jer je otkrio da bi Google mogao deaktivirati i obezvrijediti uređaj ukoliko promijeni vlasnika, prenosi Cnet.

\" Svoj uređaj ne smijete preprodavati, posuđivati, prenositi ili dati drugoj osobi\", stoji u uvjetima korištenja. Ukoliko vlasnik naočala to napravi bez odobrenja Googlea oni zadržavaju pravo da deaktiviraju uređaj, nakon čega osoba gubi pravo na povrat novca, određuje Google. Točnije, kao da niste ni posjedovali naočale.

Nije poznato hoće li isti uvjeti biti na snazi i kad uređaj dođe na tržište, ili je to samo slučaj sa ovom testnom grupom.

 >>\'Googleove naočale mogle bi stvoriti svijet bez privatnosti\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije