Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Facebook je kriv za 20 posto razvoda u posljednjih nekoliko godina

facebook
AFP
22.12.2009.
u 14:03

Stabilnosti brakova uz olako upuštanje u cyberavanture ne doprinose ni programi za špijuniranje bračnih partnera na netu koji se potpuno besplatno instaliraju na računala

Iako su zamšljene kao sredstvo komunikacije i druženja, društvene mreže sve češće predstavljaju prijetnju braku.

Prema analizama jedne odvjetničke tvrtke, čak 20 posto zahtjeva za razvod braka u Britaniji temelji se na internetskoj nevjeri i cyberseksu, odnosno erotskom dopisivanju jednog od partnera s osobama suprotnog spola na Facebooku.

- U posljednih pet godina broj zahtjeva za razvod braka uzrokovanih internetom dramatično je porastao, a pogotovo od kada se na sceni pojavio Facebook. Ne samo da korisnici ove društvene mreže često ulaze u koketiranje s osobma suprotnog spola nego to i njihovi partneri vrlo lako doznaju - izjavila je za Daily Mail britanska odvjetnica Karen Moores.

Uz to što se ljudi na internetu mnogo lakše  upuste u ljubavnu aferu nego u stvarnom životu, stabilnosti brakova ne pridonosi ni činjenica da se na internetu vrlo lako dolazi do programa kojima se prepiska i aktivnosti bračnog partnera lako mogu kontrolirati.

Prema procjenama, više od 14 milijuna Britanaca svakodnevno koristi društvene mreže, a dobar dio njih ne koristi se ovim servisima kako bi razmjenili benigne poruke s prijateljima nego i kako bi našli partnera za izvanbračnu avanturu.

U otkrivanju internetske bračne nevjere vrlo često glavnu ulogu imaju i treće osobe kojih se cijela situacija ni najmanje ne tiče.

- Bar u polovici slučajeva radi se o poznaniku  na Facebooku za kojeg ste i zaboravili da postoji, no upravo od njega vam stigne poruka u kojoj detaljno objašnjava što vaš suprug na netu radi s njegovom kolegicom - kaže Moores.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:24 22.12.2009.

ne bi čovjek vjerovao kako je sve lako saznati što se aktivnosti na kompu tiče. ne bavim se tim, niti pomažem drugom u tome, samo konstatiram

OB
-obrisani-
14:26 22.12.2009.

uostalom, da posumnjam u dragu ženicu, možda bi joj malo i pronjušio po prepisci, he,he

OB
-obrisani-
15:01 22.12.2009.

doduše, bez obzira na sve naše znanje, temeljni principi i životna načela nisu se promijenili niti za milimetar u posljednjih 2000 godina, budi pošten i prema sebi i prema ženi, pa ti ni keyloggeri ne mogu ništa a iskreno rečeno, takvi tipovi koji pišu keyloggere nisu mi jasni, svaka struka ima ološ, pa i naša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije