Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova aplikacija

Facebook će vam omogućiti da postanete anonimni

Facebook
Foto: Frank May/DPA/Pixsell
08.10.2014.
u 09:09

Nova aplikacija omogućit će korisnicima korištenje pseudonima

Prije pojave Facebooka korisnici su uglavnom težili tome da svoj identitet na internetu zaštite. Internet je nudio anonimnost ispod koje ste mogli slobodno komentirati, raspravljati pa čak i "trolati".

S pojavom ove društvene mreže na kojoj ima više od milijardu registriranih računa stvari su se malo izmijenile. Unatoč pravilima igre koja propisuju da se na fejsu morate služit svojim imenom i prezimenom, brojni su oni koji izvrdavaju tome. Ipak, većina se koristi imenom i prezimenom, poznato je s kim se sve druže, tko su im prijatelji, na pladnju je niz informacija što je s jedne strane nešto na što korisnici sami pristaju, a s druge strane, može imati kobne posljedice.

Ako kritizirate šefa na fejsu, nemojte se čuditi ako vam da opomenu pred otkaz. A u moru "prijatelja", lako je zaboraviti tko sve možete vidjeti vaše komentare i statuse. Dosta to ograničava slobodu kojom izržavamo stavove.

Uskoro bi se to moglo promijeniti. Facebook, šuška se, iako službene potvrde još nema, razvija aplikaciju koja će omogućiti korisnicima anonimnost, piše NY Times.

Još uvijek će biti na Facebooku ali će bez straha od posljedica moći će komentirati, lajkati, raspravljati i kritizirati. 

Aplikacija se očekuje u narednim tjednima, a projekt vodi Josh Miller koji se kompaniji priključio kad je Facebook od njega kupio start-up Branch koji se fokusirao na produkciju malih online grupa za diskusiju.

>>Ovaj će vas video natjerati da prestanete zuriti u mobilni telefon

>>Evo kako izgleda vaša veza na Facebooku

Komentara 1

SA
sampras
12:53 19.10.2014.

moš si mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije