Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financial Times:

'Facebook će korisnicima omogućiti korištenje e-novca'

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.04.2014.
u 12:34

Facebook je navodno u pregovorima s najmanje tri londonska startupa koji nude usluge međunarodnog transfera novca

Čini se da Facebook želi biti više od društvene mreže. Naime, kako piše Financial Times, a prenosi TNW, Facebook planira omogućiti financijske usluge u obliku elektroničkog novca i novčanih pošiljki.

U članku se navodi kako samo tjedni dijele Facebook od dobivanja regulatorne potvrde u Irskoj za uslugu koja bi korisnicima omogućila da na Facebooku pohranjuju novac te ga koriste za plaćanje drugima. Facebook je također navodno u pregovorima s najmanje tri londonska startupa koji nude usluge međunarodnog transfera novca online i na mobilnim uređajima – to su TransferWise, Moni Technologies and Azimo.

Nove mogućnosti ojačale bi Facebook na tržištima u razvoju, kao što je indijsko, gdje je Facebook prošli tjedan premašio 100 milijuna aktivnih korisnika. Indija je tako postala druga zemlja, nakon SAD-a, s tim ostvarenjem.

>> Autor Minecrafta odustao od Oculusa: 'Facebook je jeziv'

>> Klinci će biti klinci, s Fejsom ili bez njega

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije