Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve zbog tražilice

Europska komisija opet kaznila Microsoft, ovaj put s 561 mil. eura

microsoft
Reuters
06.03.2013.
u 13:27

Utvrđeno je da je Microsoft između svibnja 2011. i srpnja 2012. oštetio ukupno 15 milijuna korisnika

Čak 561 milijun eura morat će platiti kompanija Microsoft Europskoj komisiji jer korisnicima nije pružila dogovorenu mogućnost izbora internetskog pretraživača u okviru Windowsa, javlja Reuters.

Europska komisija pribjegla je novom kažnjavanju ove kompanije nakon što je istragom ustanovila da je Microsoft ''vrlo ozbiljno'' prekršio prethodni dogovor s EU. Utvrđeno je da je Microsoft na taj način između svibnja 2011. i srpnja 2012. oštetio ukupno 15 milijuna korisnika.

Nastavak je to gorkih odnosa EU s američkom tvrtkom koju je kaznila i 2004. godine. Microsoft je tada, zbog kršenja tržišnog natjecanja i naknadnog oglušivanja na prvotne sankcije, morao platiti čak 1,68 milijardi eura kazne.

>>Gates: Microsoft nije učinio dovoljno na području inovacija

Ključne riječi

Komentara 9

MA
marsovac
14:26 06.03.2013.

ocigledno se komentira bez znanja o cemu se u stvari radi. Microsoft je skorom u svakom racunalu hoces ili neces, on vas kontrolira sta imate u racunalu, koji program sa kojim pase i jos puno toga.... EU ga je lupila po glav, tako i treba, trebali bi i vise.

FL
flok
14:24 06.03.2013.

aha, samo ne kužim u čem je to microsoft oštetio google, pa se eu naplatila chrome se može instalirati na windows 7, a kolko sam vidio niti na androidu nema ie-a u paketu, a ne vjerujem da ga microsoft nee bi velikodušno napisao za android.

Avatar fidelio
fidelio
13:42 06.03.2013.

Kad otvoriš kafić, onda ti nakon mjesec dana dolazi lokalni "poduzetnik" s ponudom programa zaštite od neželjenih događaja (cigla u šajbu i sl.) Kad otvoriš multimilijunski softverski biznis, onda ti dođe Europska komisija i naplati ti pristojbu za korištenje europskog tržišta. I tako to inače biva u životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije