Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

„Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“ na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin

Dan karijera
Foto: PR FOTO
1/4
PR
Autor
PR članak
29.05.2015.
u 09:53

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održan je četvrti Dan karijera pod nazivom „Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“.

Ponukani velikim interesom studenata i poslodavaca zabilježenim na prijašnjim Danima karijera, Centar za podršku studentima i razvoj karijera je i ove godine pripremio zanimljiv i bogat program tijekom kojeg su predstavnici poslodavaca imati prilike upoznati sadašnje studente, ujedno i svoje potencijalne buduće zaposlenike, kroz prezentacije studentskih projekata i neformalno druženje, a studenti i srednjoškolci su s druge strane imati priliku čuti savjete o uspjehu u dinamičnom IKT okruženju od predstavnika renomiranih hrvatskih IT tvrtki te uspješnih alumnija FOI-ja.

Ovogodišnji Dan karijera otvorili su dekan Fakulteta, prof.dr.sc. Vjeran Strahonja i prodekanica za poslovanje izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep. Program je započeo panel diskusijom pod nazivom "Innovation & Growth" u kojem su sudjelovali predstavnici uspješnih i inovativnih tehnoloških tvrtki. Svoj put do uspjeha ispričali su Davor Debrecin, direktor i CEO digitalne agencije svinaweb d.o.o., Monika Mikac, COO iz tvrtke Rimac automobili d.o.o., Blerim Sela, suosnivač i CEO tvrtke Perpetuum Mobile d.o.o., Tanja Pušelj Ostroški, članica uprave softverske tvrtke IN2 d.o.o. i Marko Kovač osnivač i CEO tvrtke Repsly. Panelisti su se dotaknuti tema vezanih uz inovacije, rast i razvoj svojeg poduzeća, kao i savjeta koje su dali sadašnjim studentima vezanim uz razvoj njihovih ideja, pokretanje vlastite karijere, poticanje kreativnosti i poduzetnosti pri pronalasku prvog zaposlenja te o načinima i iskustvima prilikom zapošljavanja. Diskusiju je moderirao Tomislav Car, direktor i suosnivač tvrtke Infinum. Između ostaloga, zaključak panela bio je kako kvalitetnih IT kadrova na tržištu radne snage kontinuirano nedostaje, te ima mjesta za mlade, no pri zapošljavanju je potrebno po nečem se istaknuti te na pravi način prikazati vlastito znanje i interese.

Nakon panel diskusije program je nastavljen predstavljanjem studentskih projekata u dijelu programa Student2Business. Studenti FOI-ja prezentirali su svoje studentske projekte nastale u okviru kolegija ili kroz različite izvannastavne aktivnosti ispred sastava stručnjaka iz prakse među kojima je bio i Marko Možina, voditelj poslovnih operacija Styrie digital services. Stručni žiri ih je svojim komentarima i savjetima iz poslovnog svijeta pokušao usmjeriti dalje u razvoju i realizaciji njihovih ideja

Cjeloviti program ovogodišnjeg Dana karijera dostupan je na portalu Centra za podršku studentima i razvoj karijera

Želite prijaviti greške?