Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Čarolija stvaranja inovativnog mobitela HONOR Magic 4 Pro

Foto: PROMO
1/3
PR
Autor
PR članak
14.06.2022.
u 10:36

Novi premium mobitel HONOR Magic 4 Pro prvi put je najavljen prije nekoliko mjeseci na Mobile World Congress 2022, a prije nekoliko dana je lansiran i na hrvatskom tržištu.

Odlične značajke ovog pametnog telefona čine ga ozbiljnom konkurencijom nekim od etabliranih brendova s kojima se puno češće susrećete, a inovacije koje sadrži poput HONOR Wireless SuperCharge od 100 W koja može bežično napuniti uređaj do 50% u samo 15 minuta bile su nam povod da nam tvrtka HONOR otvori vrata svojeg tehnološkog parka.

Otvaranje HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Parka bila je važna prekretnica za tvrtku koja se prije par godina odvojila od tvrtke-majke, Huaweija. Tim povodom je George Zhao, izvršni direktor HONOR-a izjavio: „Otvaranje Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parka prošle godine je značajna prekretnica u našem uspjehu […] „Osim poboljšanja naših proizvodnih sposobnosti, pogon pametne proizvodnje sadrži opremu za proizvodnju, testiranje i kontrolu kvalitete svjetske klase koja osigurava da naši vrhunski proizvodi odgovaraju visokim očekivanjima naših kupaca.”

Foto: Promo

HONOR park je opremljena najmodernijim pogonima za proizvodnju i testiranje, a sama tvornica je visoko automatizirana – čak 75% proizvodne linije je u potpunosti automatizirano i autonomno kako bi se smanjio rizik od ljudske pogreške, a 20% zaposlenika radi u odjelu R&D (istraživanje i razvoj) za razvoj novih tehnologija i alata za proizvodnu opremu.

U proizvodnom parku se nalaze laboratoriji u kojima je HONOR izveo više od 200 testova pouzdanosti na HONOR Magic 4 Pro mobitelu kako bi se osiguralo da zadovoljava visoke industrijske standarde ali i interna, prilično rigorozna očekivanja. Provedeni su testovi pouzdanosti koji uključuju testove habanja, testove pada na kratkom dometu, testove izdržljivosti, tlačne testove prignječenja i omekšavanja, visoke temperature, vlažnosti, testove vode i još mnogo toga.

HONOR nam je otkrio da je za proizvodnju jednog Magic 4 Pro potrebno više od 100 koraka pomoću visoko automatizirane proizvodne linije te je u prosjeku potrebno 2 dana da se dovrši jedan telefon. Posebno su pažljivi kod visokopreciznih montaža koji se odnose na tehnološke inovacije poput AI Privacy Call i 3D četverostruko zakrivljenog LTPO zaslona.

Foto: Promo

Kao visokotehnološka tvrtka, HONOR je iznimno svjestan svog ugljičnog otiska te je posvećen korištenju ekološki prihvatljivih materijala za smanjenje emisije ugljičnog dioksida ali i kontinuiranom istraživanju novih mogućnosti u vidu daljnjeg smanjenja. Primjerice, za Magic 4 Pro pakiranje su koristili otpad šećerne trske kao sirovinu za kutiju umjesto tradicionalno korištenih materijala. Za sve materijale za pakiranje i priručnike za korištenje se upotrebljava sojina tinta umjesto neobnovljivih tradicionalnih tinti na bazi nafte. Time je smanjena emisija ugljičnog dioksida za 80 tona.

HONOR Magic4 Pro dostupan je u Telemachu te mu je preporučena maloprodajna cijena 8.299,00 kn.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?