Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rade na smrti aplikacija

Bloomberg posjetio Infobipov novi zagrebački kampus Alpha Centauri

IT tvrtka Infobip otvorila je  i predstavila svoj novi kampus u Zagrebu "Alpha Centauri"
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
26.04.2022.
u 19:01

U prošloj su godini preuzeli četiri kompanije, a planiraju se širiti i na SAD.

Povodom nedavnog otvaranja novog Infobipovog kampusa koji je ujedno i njihov najveći inovacijski centar, reporteri globalnog Bloomberga posjetili su nove prostore kompanije u Zagrebu i kratko popričali sa Silvijem Kutićem, CEO-om i Ivanom Ostojićem, CBO-om Infobipa.

Bloomberg izvještava kako tvrtka iz Vodnjana planira daljnji rast nakon što su u 2021. godini preuzeli četiri kompanije, uključujući globalnog pružatelja VoIP (Voice over IP) usluga Peerless Network i B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka OpenMarket. "SAD ostaje jedna od naših ključnih regija za rast", rekao je CEO Silvio Kutić odgovarajući na pitanja Bloomberg Newsa. “Kontinuirano pratimo tržište i tražimo potencijalne akvizicije” dodao je. 

Naša sljedeća velika stvar je nešto što volimo nazvati 'smrt aplikacija'", rekao je Ivan Ostojić, CBO Infobipa. Cilj je rješenje kojim korisnici mogu smanjiti broj platformi i aplikacija na kojima komuniciraju. Infobip želi omogućiti kompanijama da komuniciraju s krajnjim korisnicima putem njihove omiljene aplikacije za razmjenu poruka, omogućujući im da otkrivaju nove proizvode, ali i da primaju savjete o postojećim proizvodima. “Rješenje je pojednostaviti komunikaciju kako bismo mogli kreirati sveobuhvatno korisničko putovanje unutar bilo kojeg komunikacijskog kanala koji koristi krajnji korisnik.”

Infobip klijentima nudi sustave za komunikaciju kompanija sa svojim klijentima, kao i alate za autentifikaciju, sigurnost i podršku. Prihodi su im prošle godine dosegli 1,8 milijardi dolara, dodatno potaknuti akvizicijama koje su omogućile obradu više od 350 milijardi interakcija s klijentima kroz sve svoje komunikacijske kanale. Infobip je ranije ove godine otvorio kampus u Zagrebu, najvećem inovacijskom centru tvrtke. Zgrada na osam katova vrijedi 21 milijun dolara, te može primiti 800 zaposlenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije