Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA TROLOVA

Bivši nogometaš Liverpoola napao Twitter zbog prijetnji smrću

Stan Collymore
Foto: Tony Marshall/Press Association/PIXSELL
1/2
22.01.2014.
u 09:07

Collymore je napadnut na društvenoj mreži nakon što je rekao da je Liverpoolov napadač Luis Suarez namjerno pao kao bi zaradio penal

Bivši engleski nogometaš Stan Collymore optužio je društvenu mrežu Twitter da na radi dovoljno na borbi protiv zlonamjernih poruka, prenosi BBC. Collymore, koji je igrao za Liverpool, Aston Villu i niz drugih klubova, suočio se s takvim porukama nakon što je rekao da je Liverpoolov napadač Luis Suarez namjerno pao kao bi zaradio penal na utakmici protiv Aston Ville u nedjelju.

Staffordshirska policija potvrdila je da istražuje slučaj, a iz Twittera su poručili da su poduzeli mjere protiv zlostavljanja koje im je prijavljeno.

Collymore, koji danas radi kao komentator za radio TalkSport, na Twitteru je objavio kako je tijekom posljednja 24 sata primio nekoliko prijetnji smrću i uvreda na rasnoj osnovi te da su računi s kojih su te poruke stigle još uvijek aktivni.

"Izravno optužujem Twitter da ne čini dovoljno u borbi protiv rasističkih/homofobnih/seksističkih poruka mržnje, koje su ilegalne u Velikoj Britaniji", napisao je 42-godišnji Collymore na Twitteru, gdje ima više od 500.000 followera.

Collymorea je na Twitteru podržao poznati voditelj Piers Morgan, pa se i on suočio sa sličnim porukama.

>> 'Govor mržnje može završiti tragično, čak i ubojstvom'

>> Twitter zbog gnjevnih korisnika vratio mogućnost blokiranja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije