Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba s appleom

Australski sud dozvolio prodaju Samsungova Galaxy Taba 10.1

'A South Korean model shows Samsung Electronics\' new tablet computer, the Galaxy Tab 10.1, during its launch at the company\'s main building in Seoul on July 20, 2011. Samsung Electronics launched a
'PARK JI-HWAN'
09.12.2011.
u 11:25

Apple je doživio još jedan poraz, ovaj put na australskom tržištu. Propao je njhov pokušaj zabrane prodaje Samsungovih uređaja.

Samsung je osvojio još jednu bitku u svojem pravnom ratu s Appleom. Nakon što je prošli tjedan propao Appleov pokušaj da zabrani prodaju Samsungovih proizvoda iz serije Galaxy na američkom tržištu, isto se dogodilo i u Australiji, prenosi CNN.

Australski je visoki sud odbio žalbu američke tvrtke na prijašnju sudsku odluku kojom je poništena zabrana Samsungova Galaxy Taba 10.1. Južnokorejska tvrtka objavila je kako će se njihov tablet, čija je prodaja u Australiji bila zabranjena od srpnja, u trgovinama moći naći prije Božića.

Podsjetimo, Apple je u pravnu borbu sa Samsungom ušao u više zemalja jer su, kako tvrde u američkoj tvrtki, Samsungovi proizvodi zapravo kopija iPhonea i iPada.

– Nije slučajnost da Samsungovi posljednji proizvodi u velikoj mjeri izgledaju kao iPhone i iPad, od oblika hardvera do korisničkog sučelja, pa čak i izgleda. Ovakvo bezobrazno kopiranje je pogrešno i, kao što smo rekli mnogo puta prije, moramo zaštiti Appleovo intelektualno vlasništvo kad tvrtke kradu naše ideje – piše u Appleovu priopćenju.

Samsung je uzvratio vlastitim tužbama, tvrdeći kako Appleovi proizvodi krše pet patenata vezanih uz bežičnu komunikaciju i korisničko sučelje mobitela. No, tu im ide nešto lošije, piše BBC, pa im je tako u Francuskoj odbijen zahtjev za zabranom prodaje iPhonea u toj zemlji. Tvrtka je prošli mjesec također odustala od pokušaja zabrane iPhonea 4S u Južnoj Koreji unatoč prijašnjim najavama.

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:23 09.12.2011.

pih. amerikanci ce da kazu da drugi kradu. pa to su najveci lopovi, pokrali su i zemlju na kojoj zive i ako bi htjeli terat pravdu ostali bi i bez gaca. mesto da se probaju ravnopravno nametnuti na trziste stalno rade neke podvale i smicalice. nije u redu. a nije u redu jer kupce opet niko nista nepita, nego samo daj pare i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije