Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI DETALJAN OGLAS

Apple traži Hrvate za posao u Irskoj: Evo što trebate znati

Apple
Foto: Promo
1/4
01.10.2020.
u 11:31

Radno mjesto nalazi se u Irskoj, točnije u Corku, gdje je sjedište Applea za Europu

Tehnološki gigant Apple objavio je oglas za posao u kojem traži osobu koja je govornik hrvatskog jezika. Razlog je proširenje mogućnosti virtualne asistentice Siri koja se nalazi na Appleovim uređajima.

Milijuni ljudi koriste usluge Siri koja za njih šalje poruke, pušta muziku, radi selfije... Korisnici iz Hrvatske do sada nisu na materinjem jeziku mogli zadavati zadatke Siri, no čini se kako bi se to uskoro moglo promijeniti. Radno mjesto nalazi se u Irskoj, točnije u Corku, gdje je sjedište Applea za Europu, tako da će zainteresirane osobe morati razmišljati o preseljenju, a možda su već tamo s obzirom na to koliko Hrvata živi u Irskoj.

Osoba koja želi raditi ovaj posao mora izvrsno poznavati gramatiku i pravopis tečno u govoru i pismu. Također mora razumjeti i dijalekte iz raznih dijelova Hrvatske.

Osoba mora biti i ''visoko organizirana s velikom pozornošću za detalje''. Treba pokazivati i ''pozornost na detalje i vještine kritičkog mišljenja u procjeni uporabe jezika i dijalekta''. Mora imati i ''sposobnost samostalne navigacije sustavima i alatima'' te ''pokazivati integritet i fokus na privatnost kupca''. Kandidat treba pokazivati i ''fleksibilnost i prilagodljivost promjenjivim tijekovima rada i odgovornostima''.

Traži se i ''iskustvo kao krajnji korisnik Siri'', kao i sličnih inteligentnih osobnih asistenata.

Tu su i drugi zahtjevi koje osoba mora posjedovati, a možete ih provjeriti ovdje.

 

Ključne riječi

Komentara 15

ST
Stipan
13:18 01.10.2020.

Baš Hrvate...

ST
stefj
13:15 01.10.2020.

To je vjerojatno nekih 3.000 € bruto. Za mlade i nadobudne idealno... Ispada otprilike nešto ispod 2.500 € neto. U Hrvatskoj ako nekog platiš 3.000 € bruto, on na ruke dobije nekih 1.860 €. Uz to, u Irskoj takav radnik košta tvrtku 3.300 €, u Hrvatskoj 3.490 €, u Irskoj je radni tjedan 48 sati (uglavnom 40 sati ili manje za IT), u Hrvatskoj 37.5 sati... S time da Irska ima nekoliko neradnih dana manje od Hrvatske... I sada, ako stavimo iste uvjete za poslodavca (3.300 €), u Hrvatskoj čovjek na ruke dobije nekih 1.750 €, što je, ajd da zaokružimo 700 € manje...

UL
Uland
14:08 01.10.2020.

Treba neko čistiti i kuvati kave i raznositi po ofisu, znaju da su Hrvati poslušni, uvijek vole gazde, a isto tak znaju da je kifla država u banani, pad BDP-a 15% , rast duga na na 90% BDP, 200 000 nezaposlenih, što znači Rvati će doći u Ireland i za 10000kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije