Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazi u povijest

Apple nakon dva desetljeća gasi proizvodnju iPoda

FILE PHOTO: New Apple iPod Nanos are seen during an unveiling in San Francisco
Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS
1/3
11.05.2022.
u 09:07

Prokletstvo... malo je tužno vidjeti da je Apple od danas službeno ukinuo iPod - stoji u tvitu računa YouTubera iz UK Gaminga.

Apple je objavio u utorak da nakon dva desetljeća gasi proizvodnju iPoda, uređaja koji je promijenio način slušanja glazbe i pomogao okončati vladavinu CD-a.

Posljednji preostali model - iPod touch - bit će dostupan samo do isteka zaliha. Prijenosni glazbeni uređaj lansiran 2001. s intuitivnom tipkom u obliku kotačića i legendarnim bijelim slušalicama otvorio je put Appleu da zakorači na tržište pametnih telefona s iPhoneom.

To je također omogućilo Appleu da proširi svoje poslovanje izvan računala i pogura glazbenu industriju u digitalnu arenu. Apple je 2014. već ukinuo iPod classic, koji se temeljio na originalu, a manje modele kao što je iPod Nano 2017. Jedini preostali iPod bio je iPod touch - svojevrsni smanjeni iPhone bez mobilne tehnologije.

Duh iPoda živi i dalje u drugim Appleovim uređajima, rekao je Greg Joswiak, Appleov viši potpredsjednik marketinga, ističući da su glazba i podcastovi (koji su ime dobili po tom uređaju) još uvijek ključni za tvrtku. Vijest o kraju iPoda potaknula je niz tužnih, nostalgičnih postova na Twitteru.

- Prokletstvo... malo je tužno vidjeti da je Apple od danas službeno ukinuo iPod - stoji u tvitu računa YouTubera iz UK Gaminga.

- Ta stvar je zauvijek promijenila glazbu. RIP.

VIDEO Mia Dimšić nije prošla u finale!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije