Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Tajne" poruke

Amerikanci Libijcima “tajno” prijete, ali ih radioamateri čuju

libija (1)
Reuters/Pixsell
21.03.2011.
u 15:30

Američka vojska ovakve informacije drži u strogoj tajnosti. Njihovom objavom na Twitteru Huub želi “slušati istinu”

Američka vojska u sklopu akcije u Libiji angažirala je tajne zrakoplove “Commando Solo”. Njihov je zadatak upozoravati libijske brodove da se ne miču iz luka. Informacije o ovom projektu nije objavio Pentagon nego nizozemski radioamater Huub.

On je svojom radiopostajom povezanom na internet pratio komunikaciju zračnih snaga uhvativši poruku sadržaja: “Ako pokušate napustiti luku, bit ćete napadnuti i istog trenutka uništeni”.

Američka vojska ovakve informacije drži u strogoj tajnosti. Njihovom objavom na Twitteru Huub želi “slušati istinu” i ljudima prenijeti informacije oslobođene cenzure i propagande. “Tajne” poruke nastavit će objavljivati na svom Twitteru @FMCNL.

Komentara 4

V4
Vladimir12-4
10:09 23.03.2011.

Tajna poslana radiovalovima bez kodiranja na arapskom jeziku. Kakva je to tajna, novinari, jos jedan puta pisete bez razmisljanja.

AG
Agramer198
16:00 21.03.2011.

Da, i? Mislim da bi brod-kontejner pun oružja i mudžahedina bil u ovom trenutku vremena i prostora malo kontraproduktivan,..

UK
Ugo Kajvez
14:58 22.03.2011.

Ova akcija amera spada pod \"No Fly Zone\" ?? ............... od kad brodovi lete?? ........ ovo je jednostavno RATNI KRIMINALA i bez mandata UN je slučaj za međunarodni sud za ratne zločine ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije