Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovna komunikacija

5 najčešćih zabluda o slanju e-pošte

mail
Foto: Thinkstock
26.12.2014.
u 16:32

Unatoč količini vremena koju provedemo smišljajući odgovore i pretražujući naš inbox, svakodnevno činimo brojne pogreške kojih često nismo ni svjesni

Većina nas čak jednu četvrtinu radnog vremena potroši na slanje i odgovaranje na mailove. Unatoč količini vremena koju provedemo smišljajući odgovore i pretražujući naš inbox, svakodnevno činimo brojne pogreške kojih često nismo ni svjesni.

Donosimo vam 5 najčešćih mitova vezani uz elektroničku poštu, prema pisanju portala fastcompany.com koji se poziva na rezultate istraživanje tvrtke Yesware, specijalizirane za praćenje prometa elektroničke pošte.

1.Najbolji dan za slanje e-mailova je ponedjeljak ili utorak

Činjenica je kako ne postoji 'najbolji' dan u tjednu za slanje elektroničke pošte. Ponekad ćete više šanse za odgovor imati ako mail pošaljete tijekom vikenda kada je promet elektroničkom poštom manji.

2. Najbolje doba za slanje e-maila je rano ujutro

Ovaj je mit djelomično istinit. Ako želite odgovor, mail je najbolje poslati između 6 i 7 ujutro. Iako se većina mailova šalje između 9 i 13 sati u tom periodu je zabilježen i najmanji broj odgovora.

3. Naslov e-maila mora biti kratak

Duljina naslova maila nema nikakve veze s time hoće li vaš mail biti pročitan ili ćete na njega dobiti odgovor. Istraživanje su pokazala kako mailovi u čijim se naslovima nalaze riječi 'koraci', 'kampanja' i 'sljedeće' imaju najveću stopu odgovora.

4. Dodavanje više primatelja povećava šanse za odgovorom

Najveće šanse za odgovor su jedan primatelj u polju 'To' i jedan u polju 'CC'. Dodatni primatelj u polju 'CC' stavlja pritisak na osobu kojoj je mail namijenjen, to jest onu u polju 'To?.

5. Ako ne dobijete odgovor, pričekajte nekoliko dana

Čak 90 posto mailova na koji korisnici odgovore, to učine u jednom danu od primitka maila. Ako ne dobijete odgovor, trebali biste poslati dodatni mail sljedeći dan.

>> Žene koje su šefice podložnije su depresiji od muških kolega

Komentara 5

Avatar tajar
tajar
18:38 26.12.2014.

Ne čini li se, da bi naslov trebao glasiti 5 savjeta za slanje e-pošte?

DU
Deleted user
02:50 27.12.2014.

koja glupost a mozada za uhljebe je i novost....

Avatar SidromeCom
SidromeCom
11:26 27.12.2014.

6. Ako ne dobijete odgovor, šalji opet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije