Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO Hrvatski rukometaši pobjedom nad Dancima ostali u igri za završnicu

Balićev dva boda vrijedan savjet Špremu

epdyomba.jpg
import
31.01.2006.
u 18:02

- Pogledaš golmana i pucaš tamo gdje ga nema. Ali, kad je Kasper Hvidt u pitanju, ne smiješ mu opaliti poluvisoko. Takve brani, skinuo mi je u prvom poluvremenu kad sam pucao poluvisoko.

Ivano Balić, koji s Hvidtom igra zajedno u Portlandu, otkrio mi je tu tajnu danskog vratara, i pomoglo je - presretan je pričao Goran Šprem nakon što je u samoj završnici, tik prije sirene, postigao, skočivši s krila, pobjedonosni pogodak za 31:30 (15:14) pobjedu nad Dancima.

Dva boda ostavila su naše rukometaše u igri za proboj u završnicu, vratila su im nakon poraza od Rusije i samopoudanje i pravo na optimizam.

- Puno mi znači ovaj pogodak, jako puno. Vratilo mi se samopouzdanje koje mi je bilo poljuljano. Da, malo igram, nije mi išlo Bog zna kako, ali sada se otvorilo. A bila je teška utakmica: tuku oni, tučemo mi. Kad se vratim u Flensburg, ovim mojim Dancima neću dati mira. Eh, koliko su samo prijetili da će nas dobiti - uživao je Šprem u ulozi čovjeka odluke.

Ivano Balić naslonio se na željeznu ogradu, obrisao znoj s čela. Oči su mu isijavale sreću.

- Raspast ću se. Ne pamtim kad su me ovako izbubetali.
- Što je bilo nakon utakmice, na parketu?
- Presjeklo me u leđima.
- Hoće li to proći?
- Prošlo, ne prošlo, moram igrati s Islandom.
- Puno se igralo na vanjske, odluka je stigla s krila.
- Važno je da smo pobijedili. Pero i Lac su odigrali odlično, Šola je puno obranio. Suci su dopustili grubu igru, ovi su mlatili po meni, nisam imao snage više za proć pa sam puno pucao pod faulom. A oni ne sude...

- Island? - Ne znam puno. Pogledat će trener, pa će nam reći. Ivano ko Ivano. Veliki borac, igrač koji uzima odgovornost u svoje ruke, koji se nakon svakog pada - diže još jači. Donio je u zadnjem našem napadu brojčanu prednost, natjerao Strygera na isključenje. Bio je sretan, presretan.

Bilo je uistinu teško. Ulog je bio velik. Igrala je samo pobjeda. I stigla je. Sjećate se prošle utakmice? Metličić je u posljednjim sekundama promašio bod. Nije bilo sreće. Ovaj put pakleni su je, za razliku od tada, znali izazvati. Lopta, ipak, pamti!


Džombi stradalo i rame

Na koga će ozljeda nego na Mirzu Džombu. Prvo ligamenti koljena, zatim mišić natkoljenice. Jedva smo svi dočekali da se vrati. Dancima tri pogotka iz sedmeraca, sve ih je sigurno realizirao,i jedan iz igre. Jedan je Vakula poništio tko zna zašto, Ljudovik je bio pokazao na centar. A onda je Džomba pred kraj prvog poluvremena opet ostao na tlu. Ovaj put pao je na rame. Na sreću, bez težih posljedica. (zv)


S Dancima rame uz rame

Švicarski organizatori nisu mnogo marili što su se na istoj tribini, rame uz rame, našli hrvatski i danski navijači. I premda je na igralištu bilo oštro, napetost se na tribine, na sreću, nije prenijela. Svatko je navijao za svoje, naši su se na kraju veselili. No, organizator bi ipak mogao razmisliti o tome da navijače razdvoji i pošalje ih na različite dijelove tribina. Za svaki slučaj. (zv)

Želite prijaviti greške?