Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD BAJKI Nova turistička ponuda Ogulina

Bajkovita večer u gradu pod Klekom

18.02.2009.
u 16:38

OGULIN – U Ogulinu je promovirana nova razina turističke ponude, koja će se nuditi zainteresiranim grupama turista pod nazivom “Bajkovita večer”.

Iz Legengrada
U organizaciji hotela Frankopan, te suorganizaciji Turističke zajednice Ogulina, tvrtke Korekt i Kazališne udruge Đulini cukrli, medijima, lokalnim poduzetnicima, poslovnim partnerima i gostima predstavljen je ovaj multidisciplinarni projekt koji povezuje bajkovitu baštinu Ivane Brlić-Mažuranić s mjestima važnima za njen život i književnički opus te gastronomskom ponudom. Program počinje u Legengradu, odnosno vinskom podrumu hotela Frankopan, gdje uz vještičje koktele i vilinske paprenjake turiste dočekuju kostimirani likovi Ivaninih bajki, Regoč, Neva Nevičica, Malik Tintilinić, vještice, vilenjaci i sama Ivana Brlić-Mažuranić.

Nakon uvoda slijedi razgledavanje rute bajki po kojoj Ivana Brlić Mažuranić turiste vodi po najznačajnijim točkama u gradu. Kreće se od OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, preko njene rodne kuće, župne crkve sv. Križa, kipa kralja Tomislava u parku te do Đulina ponora i obilaska Zavičajnog muzeja u Ogulinu i posjeta Ivaninoj sobi, do povratka u Legengrad. Tamo za goste kazališna udruga Đulini cukrli izvodi dio svog kazališnog repertoara, a na premijeri u četvrtak su, na oduševljenje posjetitelja, izveli dio predstave “Svatko ima svoju priču”.

Tamburaši za kraj
Na kraju zabavu podižu Jagorovi tamburaši koji izmjenjuju glazbene točke s bajkovito-vještičjom gastroponudom.

Premijera “‘Bajkovite večeri” u potpunosti je uspjela te njome Ogulin, zahvaljujući svima uključenim u realizaciju na čelu s hotelom Frankopan, dobiva višu razinu turističke ponude, koje se ne bi posramili ni centri sa znatno dužom tradicijom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?