1/3 Foto: Damir Spehar/PIXSELL 08.06.2022., Bjelovar - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanoj sjednici zupanijske skupstine u povodu obiljezavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske zupanije. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
2/3 Foto: Damir Spehar/PIXSELL 08.06.2022., Bjelovar - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanoj sjednici zupanijske skupstine u povodu obiljezavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske zupanije. Domacin je bio zupan Marko Marusic, a nazocio je i ministar zdravstva Vili Beros. Photo: Damir Spehar/PIXSELL
3/3 Foto: Damir Spehar/PIXSELL 08.06.2022., Bjelovar - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanoj sjednici zupanijske skupstine u povodu obiljezavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske zupanije. Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Plenković: Nastavit ćemo s potporom Vlade u plaćanju kredita za bolnicu u Bjelovaru

29. 09. 2022. u 11:22 1
Imate odgovorne i mlade čelnike koji su u intenzivnoj komunikaciji s Vladom i svi zajedno želimo da se u ovom kraju, Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, živi bolje i kvalitetnije”, istaknuo je premijer Plenković dodavši da je Vlada u tom procesu partner i prijatelj.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Policijske uprave započelo je obilježavanje Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, nazočio je i premijer Andrej Plenković koji je najavio pomoći Vlade s otplatom kredita za bjelovarsku bolnicu te nastavak radova na brzoj cesti.

Premijer se, uoči početka, obratio sudionicima tradicionalnog Mimohoda pobjednika od centralnog gradskog parka do Spomen-područja Barutana gdje je 29. rujna 1991. godine poginulo 11 hrvatskih branitelja u eksploziji vojnog skladišta te je odao počast počast palim hrvatskim braniteljima.

U govoru se dotaknuo ulaganja Vlade u Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju s čijim čelnicima, gradonačelnikom Darijem Hrebakom i županom Markom Marušićem, kaže, odlično surađuje, a najavio je i pomoći Vlade s otplatom kredita za bjelovarsku bolnicu kao i nastavak radova na brzoj cesti.

“Imate odgovorne i mlade čelnike koji su u intenzivnoj komunikaciji s Vladom i svi zajedno želimo da se u ovom kraju, Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, živi bolje i kvalitetnije”, istaknuo je premijer Plenković dodavši da je Vlada u tom procesu partner i prijatelj.

Dodao je i da je u mandatu Vlade na čijem je čelu bjelovarsko-bilogorski kraj povukao gotovo dvije milijarde kuna iz EU fondova.

“Nastavit ćemo s potporom Vlade u plaćanju kreditnih obveza, ali i opremanje nove bolnice u Bjelovaru te ćemo danas svečano otvoriti radove na nastavku izgradnje brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru, projekt vrijedan nešto više od 250 milijuna kuna koji se nalazi na pravcu Vrbovec – Bjelovar – Virovitica i u konačnici do graničnog prijelaza Terezino Polje čija je ukupna vrijednost 2,5 milijardi kuna”, istaknuo je premijer Plenković.

Potom je u društvu gradonačelnika Hrebaka i dožupanice Marije Jungić, s obzirom da je župan Marušić zbog koronavirusa u samoizolaciji, obišao novi gradski stadion.

Predsjednik Vlade Plenković sudjelovat će na komemoraciji za poginule branitelje na Spomen-području Barutana, a potom će obići radove na brzoj cesti Farkaševac – Bjelovar.

VIDEO: Kakva nepromišljena ideja! Grupa prijatelja odlučila se za vrijeme strašnog uragana okupati na plaži Fort Myers u Floridi

PREDIZBORNI SKUP Plenković u Livnu: Bilo bi groteskno da hrvatska vlada ne razgovara sa Schmidtom kad to svi rade IZJAVA NAKON AKTUALCA Plenković: Ne može ostati ovako kako je u Ini. Situacija je loša za odnose s Mađarskom 'ispod razine ste' Plenković oštro odgovorio zastupnici: 'Kako vas nije sram? Vi takva nama govorite sve ovo'

VRIJEĐALI JE NA TRIBINI
Javila se Borjanova supruga Snežana, evo što je poručila hrvatskim navijačima
pogledajte na vecernji.hr
  • 12:07 29. rujna 2022.

    Da li je gosp. Jandroković iz Bjelovara? Ako je istina, onda je i govor gosp. Plenkovića jasan.

Komentirajte