Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJAVA NAKON AKTUALCA

Plenković: Ne može ostati ovako kako je u Ini. Situacija je loša za odnose s Mađarskom

Zagreb: Aktualno prijepodne u Saboru
Patrik Macek/PIXSELL
28.09.2022.
u 15:41

Plenković i ministri odgovarali su na pitanja zastupnika o aferini u Ini, paketu mjera pomoći građanima, ulasku u eurozonu i drugim temama

Nakon višesatnog aktualnog prijepodneva u Saboru, premijer Andrej Plenković se obratio medijima. Današnja sjednica Sabora počela je, podsjetimo, vrlo burno uz brojne opomene i izbacivanje iz dvorane, a Plenković i ministri odgovarali su na pitanja zastupnika o aferi u Ini, paketu mjera pomoći građanima, ulasku u eurozonu i drugim temama.

- Vjerujem da smo danas s razmjenom mišljenja u Saboru javnosti omogućili uvid u vladine stavove. Mi smo fokusirani na naše prioritete. Sve tenzije u društvu su nestale kada je donesen paket Vlade. Vlada je svima osigurala mirnu jesen i zimu - kazao je na početku.

Aktualac je nazvao ''i duhovitim na momente'', a za novog člana Uprave Ine Hrvoja Šimovića je kazao kako vjeruje da će ''dobro obavljati posao''.

- Idemo s novom Upravom i kad se to sve skupa riješi i kad se donese odluka o vanjskom revizoru, nastavit će se procesi i razgovori s mađarskom stranom koji moraju dovesti do promjene načina upravljanja. Ne može ostati ovako kako je. INA je naša kompanija, ona je tu u Hrvatskoj te nam je važna u energetskoj krizi i nije normalno da se odluke donose tako, a kamoli da se ide za počinjenjem kaznenih djela - osvrnuo se Plenković na aferu u Ini.

- Znamo kako se prodavala Ina, no ključno je trenutak koji mijenja sve. Dogodilo se da u vrijeme energetske krize imamo nečuvenu aferu, a da to nitko ne vidi i radi štetu - dodao je.

Kazao je kako će se razgovori nastaviti, a koordinirat će ih ministar Davor Filipović. 

-  Ja ne mogu reći do kojeg će roka doći do promjena u upravljanju Inom. Bit će sudski postupci, to je jako komplicirano i teško zato što stalno vozimo po tračnicama koje su odlučili neki drugi ljudi puno godina prije nas i nosimo se s time. Ponavljam, mi samo možemo dati ponudu koja je podržana procijenama da će izdržati test vremena. Situacija je teška i opterećujuća i jako loša za odnose Hrvatske s Mađarskom. Mi imamo problem, da nemamo problem, bilo bi lakše - dodao je. 

VIDEO Karolina Vidović Krišto izbačena iz Sabora. 'Odradili ste svoju predstavu, sigurno ćete biti u medijima'

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar bokolo
bokolo
21:12 28.09.2022.

Koliko INA mi imamo da ovaj EU pajac nista nije znao o muljazi i kradji?

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
15:51 28.09.2022.

Nije nama lako vidjeti ko je vlasnik i gazda u Ini. Situacija je loša za odnose s Mađarskom jer mi domoljubni balkanci bi jamili i lagali a ovi europski vlasnici bi radili i jeftino u našem pašaluku kupovali.

RE
RedTree
15:26 28.09.2022.

Prvo ovo priča oko promjene uvjeta za referendum je loša. Referendum je i ovako teško ostvariti, sad bi mogao postati skoro nemoguć. I žalosno je da će dio oporbe dati ruke izgleda. I nakon toga vjerojatno nam teži najteži udarac, porez na nekretnine, jer ne žele dovesti u red preskupi državni aparat, smanjiti potrošnju, nego učinimo sve ljude podstanarima u vlastitom domu, korak do beskučništva. Oporba se treba boriti da referendum bude što dostupniji, a ne skoro nemoguć. Jedino Most nešto. Gdje su Sdp, Možemo, Domovinski pokret, Suverenisti, Pametno i drugi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije