Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

A što ako mi kumica zbog Linića stručak peršina naplati 175 kuna?

tržnica
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
01.08.2013. u 14:00

Novinarka HTV-a napravila je zgodnu priču o prodavaču koji se ne snalazi s fiskalnim blagajnama.

To je novinarska sreća. Marina Job je, radeći prilog za Dnevnik HTV-a o fiskalnim blagajnama na tržnicama, nabasala na prodavača Irka Jovića. A on je upravo umjesto 5,36 kuna za par rajčica ukucao iznos od 536 kuna.

“Zaboravio sam stisnut onu točku”, žali se on novinarki. I ode sav taj iznos ravno na Linićev kompjuter. Al dobro, nisu se ni poreznici na kraju okoristili jer je Irko potražio pomoć pa su mu objasnili kako to stornirati. “Aj me sad pustite da to popravim”, kaže Irko novinarki i promrmlja: “Jer ako ne popravim – ode moja dnevnica”.

E sad, i ja sam se, gledajući prilog, zabrinuo: a što kad dođem po kilo paprike na tržnicu, a tamo mi bakica zaboravi stisnut točku kao i Irko pa mi umjesto 7,50 naplati 750 kuna! Ili mi stručak peršina umjesto 1,75 naplati 175 kuna! A za deset jaja iskeširam 1550 umjesto 15,50 kuna! Sve nam se to može dogoditi zbog nespretnih tržničara koji se teško nose s Linićevom tehnologijom. Svatko od nas u kući ima neko staro čeljade koje se ne zna ili ne želi služiti e-mailom. A da ga i naučiš, tko zna kome bi sve greškom slao mailove. Tako je i na tržnicama i novinarka nas je zgodno na to upozorila.

Možda nam je sigurnije ići u hipermarket gdje se mlade cure na blagajni dobro nose s fiskalizacijom... Poslije Dnevnika bacih oko na “Stipu u gostima”, repriza, znam. Ali zabavno je bilo vidjeti kako je Stipe išao kod vračara da mu ovaj prorekne kako će odigrati Hajduk. “Hajduk će spušit 3:0”, kaže prorok, a Stipe će: “E jesi pametan, tiš mi reć”. I okladi se Stipe u inat na Hajduk, al Bili izgubiše i to baš 3:0! E neće te brojke ni Stipu, ni Hajduk, ni Irku, ni Linića...

PLUS:  Bradati, nabildani, istetovirani grmalj plete malu dječju papučicu u jinglu HTV-a. Zabavno, konačno se i javna televizija razigrala.

MINUS:  “Za redovito pražnjenje crijeva” glasi zaključak jedne reklame koja mi uvijek pokvari večeru jer zaboravim da se vrti iza Dnevnika pa ju greškom pogledam.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?