Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

“23. veljače godine Gospodnje” čitateljima mijenja život

26.06.2009.
u 23:17

Znakovita imena, Vera Čudina upravo je ono što joj ime kaže: žena koja u ljudima budi vjeru ili izaziva čuđenje. Ali i golemo zanimanje, o čemu svjedoči i prava mala vojska čitatelja koja je pohitala nabaviti njezinu novu knjigu “23. veljače godine Gospodnje”.

Reakcije su burne, ali uglavnom pozitivne, otkriva autorica koja sebe najradije naziva “ženom koja zna”.
– Svoje dojmove čitatelji mi prenose telefonskim pozivima i SMS porukama. Sretna sam i zadovoljna jer ne samo da im je knjiga pomogla nego im je i promijenila život. Sve mi to govori da je knjiga utjecala na ljude tako da počnu drukčije razmišljati, da postanu svjesni gdje griješe i da uvide što trebaju činiti kako bi im život bio ljepši i bolji – kaže Vera Čudina koja se u svojoj knjizi bavi pitanjem što je Bog i značenjem beskonačnog, ali primarno govori o čovjeku i svemu što je “sam sebi u životu onemogućio”.

Ona govori i o proročanstvima, svrsi života i istini, a autorica inzistira i na razlici između razmišljanja i misli: dok razmišljanje usporava čovjeka, misao ga usmjerava, pa i stvara, jer za nju je upravo misao otac vjere, sam Bog.

– Željela sam prenijeti ljudima da nemaju što izgubiti jer sve što izgubimo možemo nadoknaditi. No, kada izgubimo sebe, onda zaista više nemamo ništa. Bez duhovnog bogatstva ono materijalno ništa ne znači. Stoga pozivam ljude da se vrate sami sebi, jer ako ne poštujemo sebe, ne možemo ni druge – kaže Vera Čudina čije je čitatelje zanimalo kojeg je značenja datum u naslovu nove knjige.

Kao i u slučaju svojega literarnog prvijenca “Sve je moguće”, koji je razgrabljen u nakladi od 15 tisuća primjeraka, Vera je, kako kaže, zatražila da joj misao odredi naslov knjige, a ta se misao igrom slučaja poklopila s datumom njezina rođenja, 23. veljače.

– U pitanju je datum koji nam nosi veliki preokret, novo vrijeme u kojem će doći do drukčijeg sistema života na Zemlji. Kad se počne događati, od toga nitko neće moći okretati glavu – govori Vera koja će sve načete teme dovršiti u trećoj knjizi, koju već piše. Stvara i četvrtu: bit će to memoari koji će, nema sumnje, biti još jedan literarni hit s njezinim potpisom.

Želite prijaviti greške?