Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradovi prijatelji

Zagreb i Kijev potpisali važan sporazum: Tomašević i Kličko sastali su se na marginama summita u Parizu

Foto: Grad Zagreb
1/2
04.05.2024.
u 13:08

Skup se održava u sklopu proslave Dana Europe i posvećen je ulozi gradova u nošenju s glavnim izazovima u europskim demokracijama.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i gradonačelnik Grada Kijeva Vitalij Kličko potpisali su danas u Parizu Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Sporazumom su se dvojica gradonačelnika obvezala na čvršću suradnju između Zagreba i Kijeva na temama održivog razvoja, posebno na području gospodarstva, javnog prijevoza, zaštite okoliša, obrazovanja, sporta, turizma, zdravstva i kulture.

– Grad Zagreb stoji čvrsto uz Grad Kijev i građane Ukrajine u njihovoj borbi za slobodu i demokraciju. Drago mi je što ćemo sklapanjem ovog sporazuma biti u mogućnosti razviti konkretne zajedničke projekte od kojih će koristi imati građani oba naša grada, rekao je gradonačelnik Tomašević prilikom potpisivanja sporazuma.

POVEZANI ČLANCI:

Odluku o sklapanju Sporazuma donijela je Gradska Skupština Grada Zagreba na svojoj sjednici u studenom 2023. godine.

Sporazum je potpisan na marginama Sastanka na vrhu europskih gradonačelnika čiji je domaćin gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo. Sastanku prisustvuju gradonačelnici Pariza, Kijeva, Kopenhagena, Sarajeva, Istanbula, Tirane, Reykjavika, Atene i Zagreba.

Skup se održava u sklopu proslave Dana Europe i posvećen je ulozi gradova u nošenju s glavnim izazovima u europskim demokracijama.

VIDEO Molitelji opet klečali s krunicom na trgu, prosvjednici im poručili: 'Moje tijelo, moj izbor'

Komentara 2

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
11:59 05.05.2024.

Zagreb pod Muzemo ionako sve više nalikuje Mariupolju.

LA
larala
09:18 05.05.2024.

2012 g. Bandić je potpisao sporazum sa Rimom, Tomašević 2024 g. sa Kijevom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije