Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Saharski pijesak, pljuskovi pa i tuča: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Zagreb: Građane je jutros dočekao pljusak sa povremeno jakim vjetrom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.05.2024.
u 07:37

Od nedjelje će vrijeme opet biti nestabilno s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro će ponegdje biti magla, većinom samo u Podravini i Međimurju. Poslijepodne uz prolazno više oblaka, uglavnom na jugu zemlje i u unutrašnjosti Istre, lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, a ujutro duž obale burin. Najviša dnevna temperatura bit će većinom od 22 do 27 °C, stoji u vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Današnji će dan biti jedan od najstabilniji od sljedećih sedam, a u većini krajeva i najsunčaniji jer već od sutra dolazi promjena, navodi HRT.

"Nakon kratkog predaha u subotu, od nedjelje opet nestabilno s mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Izraženi bi osobito mogli biti na istoku Hrvatske i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vrijednosti dnevne temperature zraka biti najviše. Pljuskovi i grmljavina neće zaobići ni Jadran, osobito njegov srednji dio, gdje je i najveća vjerojatnost za pojavu nevera. Puhat će slabo i umjereno jugo, prema otvorenom moru i jako, a na sjeveru će nakratko zapuhati i bura. Dnevna temperatura bez veće promjene, a jutra malo toplija", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

VEZANI ČLANCI:

Također, saharski pijesak ponovno će pobojati nebo iznad Hrvatske, a meteorolog Bojan Lipovšćak za N1 najavljuje kako će do toga doći već u nedjelju poslijepodne. Očekuje se prvo na južnom Jadranu te i u istočnim krajevima. 

"Uz grmljavinu, pljuskove i udare vjetra moguća je i pojava tuče. Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo red kiše red sunca temperatura zraka u okviru prosjeka za kraj svibnja", najavio je Lipovšćak.

 

GALERIJA Jedna od najvećih katastrofa: Pogledajte prizore koji su prije 10 godina šokirali Hrvatsku
Zagreb: Građane je jutros dočekao pljusak sa povremeno jakim vjetrom
1/41

Komentara 1

Avatar spica10
spica10
08:09 18.05.2024.

Svi već razumiju da postoji direktna korelacija između ovih pojava i da se utječe na vremenske neprilike od strane globalista kako bi se "prezentirale" tzv. klimatske promjene, a sve u svrhu daljnje kontrole, oduzimanje imovine i ozakonjenja novih poreza, onemogućavanja proizvodnje i razvoja, jednom rječju za srozavanje životnog standarda najprije na zapadu, a onda u cijelom svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije