Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ NEMA VEĆINE
Povratak na članak

Radić ponovio stav DP-a: Ne idemo sa SDSS-om i Možemo, ne bojimo se novih izbora

Pregovarači Domovinskog pokreta razgovarali su u prijepodnevnim satima s SDP-om, a od 19 sati očekuje se nastavak razgovora s HDZ-om, koji je sa 61 osvojenim mandatom na izborima najbliže sastavljanju većine. Također, DP u 16 sati ima Predsjedništvo stranke.

Komentari 37

NE
NervozniPoštar
18:02 29.04.2024.

Bilo bi dobro ponoviti izbore. Sad smo malo pametniji, sad kad smo vidili tko s kim, kako se ponašaju stranke u ovim okolnostima.

VL
IZ
izrazlica
18:31 29.04.2024.

na novim izborima bi rezultati bili isti kao i na ovim .. stoga gospodo izvolite se dogovorit .. i zbog čega klub manjinaca mora iči u paketu, pa nemaju oni baš svi iste interese

VL
GR
Groteska
18:55 29.04.2024.

Kakvi mudri političari! Odmah su sebe stavili u nemoguću poziciju jer ne odustaju od neprihvatljivih zahtjeva čije ispunjavanje onemogućuje formiranje većine. Pa zašto onda uopće pregovarate? Izjasnite se: mi želimo ponovno na izbore! Birači bi to više cijenili nego tvrdnje da nikog ne ucjenjujete, a zapravo, svi znamo da ucjenjujete i to vrlo prozirno!

VL
PR
pravedno
18:07 29.04.2024.

Čemu nervoza, samo polako sve će biti napravljeno. Danas se tek potvrđuje dali su izbori prošli uredno. Razgovori se vode u punom jeku, 76 ruku se traži za buduču vladu a ne tko šta želi ili nitko ne želi preuzetii odgovornost sudjelovati u vlasti i imati odgovornost za RH.

VL
Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
17:57 29.04.2024.

DP ajde na nove izbore, pa ako se ni tada ne ujedini desnica, onda nam bolje ni ne treba

VL
ST
sttipe
19:47 29.04.2024.

Tribamo nekog da pokrene referendum, da u sabor ulazi 151 kandidat s najviše preferencijalnih glasova, da tamo dođu dobri ljudi, a ne oni koje neko stavi na neke liste!!! Znamo mi hdzeovaca, koji su i pošteni, samo ih nitko nijee stavio dovoljno visoko na listu..

VL
DU
Deleted user
23:22 29.04.2024.

Dp je plesala je jedno ljeto.Nakon ove prevare glasaca imat ce pet mjesta u saboru.Samo bojim se da ce do iducih izbora sve niti opustoseno.Hrvatske nece biti kao ni dpea.

VL
KA
kalafat123
21:43 29.04.2024.

Ovi su varijanta vrste kojoj pripada i Most. Nisu pobjedili niti u glavnom gradu tkz Vukovarske Hrvatske o kojoj su zborili. Ekskluzivni kakvim se predstavljaju, na kraj neće moći ni sami sa sobom. Vječno u oporbi njihova je sudbina.

VL
Avatar Asterix
Asterix
19:36 29.04.2024.

Ipak je Radić trgovac. Neka to riješi večeras i prestane ljudima trošiti vrijeme. Nije mi jasno zašto je uopće pregovarao s SDP-om. Zanimljivo je da su im veći problem Možemo nego HDZ koji je držao većinu uz pomoć SDSS-a koji im je također apsolutno neprihvatljiv a uz to su iznosili vrlo ozbiljne optužbe u odnosu na HDZ, pače bili su puno neugodniji od ostalih stranaka. Ili u stvari ne žele mijenjati izborni zakon bojeći se da bi se onda glasovi puno više kanalizirali prema HDZ-u i SDP-u. Nadam se da će u slučaju novih izbora birači nagraditi stranke koje drže do temeljnih predizbornih obećanja.

VL
AK
Aka
17:40 29.04.2024.

Moram još dodati da bi mi čisto bilo drago da se izbori ponove, baš zbog tih prebjega, što je čista prevara glasača, pa onda isto tako me zanima što će sad Raspudići sa kime će na glasanje kad su izašli iz Mosta? Oni su mislili da mandate imaju za Sabor i da stranci mogu raditi što njima paše, a ako budu novi izbori, valjda nije Most toliko lud da ih primi natrag, pa nek idu sami na izbore. To ti je ono kad sjediš na dvije stolice, pa ti se smaknu na kraju obje...

VL
DA
darwil
18:26 29.04.2024.

Iako sam sudjelovao kod smjene Bandića i koji je mene smjenio 2001 tvrdim da je on sam dovoljan da radi sve poslove gradonačelnika,pročelnika,voditelja odjela.Ovo je jedna nesposobna grupa protiv vodim niz sporova a dva sam već dobio.Nakon što dobijem ostale javno ću objaviti

VL
NE
Neretva93
17:37 29.04.2024.

A što očekuješ od novi izbora,opet isto?! Ili će vam pasti "Mana" sa neba,a nami kako bude?

VL
DU
Deleted user
19:08 29.04.2024.

Sta oovi iz dp glumataju oni su ispostava hdza i to je gotova stvar ,idu sa hdzeom.Sdp se samo ponizava.

VL
ST
sttipe
20:22 29.04.2024.

Mogu ministri biti profesionalci, a premijer čovik sa strane!! To bi bila još najbolja solucija!! Ali tako bi direktorima koji pune stranačke crne fondove bilo teže "radit"!!

VL
Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
18:10 29.04.2024.

g. Radic, pitanje jednog hrvata. sto ce biti sa tuzbom prottiv AP-a ponesenom uskoku? kako cete vi suradjivati?

VL
ZA
Zagrebčanka
07:35 30.04.2024.

DP će opet promašit priliku da bude u vladajućoj poziciji, kao i uvijek. Novii izbori, za njih znače sigurni gubitak. SDP i ostali će se opametit i napravit koaliciju koja može dobit više glasova, pa će možda i pobijedit, a onda neće htjet ni čut za DP. Ali, kad vidim Bartulicu kako šuruje s Orbanom i nemuštog Penavu kako se kočoperi kao pobjednik, a nije pobijedio nigdje i neće, pa onda Jurčević koji sipa opasne extremne revizionističke prijetnje, možda bi bilo bolje da se ne dogovore s HDZ-om, nego da takvi dođu na vlast. Radić jedini izgleda razuman, ali on je samo civiliziranija maska na ovoj monstruoznoj stranci. Jadni mi, kakvi su nam izbori na raspolaganju. Sve jedno gore od drugog. Gdje je nestala naša inteligencija i neki pametni, normalni ljudi za koje bi mogli glasat s povjerenjem. Plenković ih još uvijek daleko nadmašuje po svemu, ali očigledno, za većinu u ovoj zemlji on je jednostavno prefin i preuspješan u EU za njihove standarde. Tako ćemo dobit ono što većina zaslužuje, a to bi moglo biti samo gore od ovog sada, Ajme!

VL
AB
abcabc
19:40 29.04.2024.

Glas za DP je glas za S- DP i Možemo - zato i ovi s njima i pregovaraju - pa nek njih ucjenjuju

VL
MO
Mostobran
18:45 29.04.2024.

Nisam glasao za DP bas zato sto sam znao da ce odmah sa HDZ, ali ako odbiju sad HDZ i budu novi izbori, glasat cu za DP bez razmisljanja!

VL
ST
sttipe
19:43 29.04.2024.

Igrokaz, "platit" će hdz-u "neke koncesije" , (to mu je politička svrha, kanalizirati glasove onih koji su hdzom razočarani) , a hdz će mu poklonit još više naših dobara, kao da im je vlasnik..

VL
AK
Aka
17:36 29.04.2024.

Političari sretni i veseli, a narodu kako bude. Čini mi se da novi izbori bi govorili o tome koliko narod nitko od njih zapravo ne oduševljava da su nam nužno zlo, da je ta nemogućnost stvaranja vlade, pat pozicija svih njih odabir naroda i procjena i ocjena njihove vrijednosti, koja očito nije za prolaznu ocjenu, a isto tako i potvrda njhiovih ega koji su veeeeliki, a tek materijalni zahtjevi pojedinaca? Pa ko to može namirti sve te odnarođene ljude koji misle prije svega na sebe, a da ne propadne?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.