Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravili kako su došli

Urnebesna objava iz osječkog kafića: 'Dragi gosti, lijepo vas molimo...'

Foto: BaloteOS
1/6
04.05.2024.
u 12:31

Samo je bicikl broj 3 riješen jer su mama i tata dovezli našeg vlastitog konobara po njegov bicikl, stoji u novijoj objavi kultnog osječkog kafića nakon prvog apela

"Dragi gosti, lijepo vas molimo da dođete po svoje bicikle, jer nam treba prostora za primitak robe. Smijete se napit jedan dan i izgubit memoriju,  al tjedan dana je već za hospitalizaciju" - objavljeno je to na Facebooku kultnog osječkog kafića Balote, uz dva nasmiješena emotikona. Kafić i biljar klub u osječkom Donjem gradu postoji još od davne 1967. godine, a da je atmosfera domaćinska i opuštena pa gosti ponekad zaborave i kako su došli do svog omiljenog lokala, svjedoči i čitav vozni park zaboravljenih bicikala.

"Zapalili" internet Nesvakidašnja objava "zapalila" je društvene mreže, ali nije, čini se, previše pomogla kada je riječ o apelu na vlasnike da dođu po svoje bicikle. Reagirali su i lokalni mediji, no nisu biciklisti.

Foto: BaloteOS

- Samo je bicikl broj 3 riješen jer su mama i tata dovezli našeg vlastitog konobara po njegov bicikl. Ajmo mame i tate... Ali dođite  autom! - stoji u novijoj objavi na Fracbooku kafića Balote, a koja je ponovno zabavila pratitelje na društvenim mrežama.

"Rentajte ih, kad popiješ previše da ideš autom doma, rentaš bicikl da ga guras da ne posrneš na nos do doma", stoji u jednom komentaru ispod objava.

"Nije problem što ne znaju gdje su ostavili bicikle, već što ne znaju ni gdje su pili, ovaj bili. A i problem je što su im neki bezobrazni ljudi, kada su izlazili iz lokala, nagazili na ruke. Što bi rekli u neko doba, ako želite suzbiti narkomaniju, uvedite alkoholizam", komentirao je drugi pratitelj.

Foto: BaloteOS

Više od pola stoljeća tradicije

Balote su vjerojatno najstariji osječki ugostiteljski objekt koji jedini u kontinuitetu, bez dana zatvaranja, radi već više od pola stoljeća. I cijelo je vrijeme u vlasništvu iste obitelji, Lišnić. idejni mu je začetnik Miljenko Lišnić koji je sredinom 60-ih godina prošlog stoljeća stigao iz Vrpolja kod Splita u Osijek služiti vojni rok. Toliko mu se svidjelo u Donjem gradu da je pronašao tada malu ruševnu kućicu i na njezinu mjestu je sa suprugom, koja mu se pridružila u Osijeku, sagradio "Balote".

 

Ključne riječi

Komentara 1

DE
Dex
14:15 04.05.2024.

ako tjedan dana nitko nije došao po njih organizirati aukciju i prodati najboljem ponuđaču ili ako se netko sjeti da je njegov naplatiti mu ležarinu od 100 eura dnevno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije