Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE

Tomislav Žigmanov ponovno ministar u Vladi Srbije? 'Novi mandat i dalje će biti posvećen ljudskim pravima'

Zagreb: Nakon sastanka s premijerom Plenkovićem, Grlić Radman i Žigmanov obratili se medijima
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
30.04.2024.
u 12:18

Odluka Vučića da Žigmanov ponovno postane ministar potvrda je njegovog dobrog rada kao ministra ali i želja Vučića da normalizira odnose s Hrvatskom kao i olakša ulazak Srbije u EU

Poslije iskustva u prošloj Vladi Srbije, u kojoj je obnašao dužnost ministra, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov kandidat je za ministra i u novoj Vladi Srbije koju će kao premijer predvoditi Miloš Vučević. Potvrdio je to u objavi na X mreži sam Žigmanov koji se tom prilikom zahvalio Vučeviću i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom povjerenju.

- Potvrda je to da sam u prvom mandatu predano, posvećeno, odgovorno i kompetentno vodio Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, provodeći državnu i politiku Vlade Republike Srbije na način da su u područjima od neposredno nadležnosti ministarstva ostvareni pozitivni rezultati i postignuti brojni proklamirani ciljevi. Priznanje je ovo i za DSHV i našu dosljednu politiku zalaganja za dobro ovdašnjih Hrvata i cijelu hrvatsku zajednicu, zajednicu lojalnih građana čije se institucije ustrajno bore za ravnopravnost i integraciju Hrvata u srbijansko društvo. Držeći se dosadašnjih postulata i načela u radu, novi mandat mene kao ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ukoliko ga potvrdi Narodna skupština Republike Srbije, bit će i nadalje posvećen unapređenju ljudskih prava, razvoju položaja nacionalnih manjina te stvaranje ambijenta u kojem vrijednosti dijaloga i tolerancije moraju biti neprikosnovene - napisao je Žigmanov. 

Inače, na prošlim parlamentarnim izborima DSHV nije uspio postati dio Skupštine Srbije. Odluka Vučića da Žigmanov ponovno postane ministar potvrda je njegovog dobrog rada kao ministra ali i želja Vučića da normalizira odnose s Hrvatskom kao i olakša ulazak Srbije u EU. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Prizor o kojem svi pričaju: Vučić stajao u redu s građanima da bi glasao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije