Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENTI U EUROPI

Pucnjava kod izraelskog veleposlanstva u Švedskoj. Francuska policija upucala muškarca, planirao je zapaliti sinagogu

Pucnjava u Švedskoj
Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency/via REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.05.2024.
u 09:04

Francuska policija ubila je naoružanog osumnjičenika za kojeg se vjeruje da je planirao napad na sinagogu, rekao je Gerald Darmanin, ministar unutarnjih poslova

Švedska policija privela je nekoliko osoba i ogradila područje u Stockholmu nakon što je ophodnja čula navodnu pucnjavu, priopćila je u petak policija, a u ograđenom području nalazi se izraelsko veleposlanstvo. "Policijska ophodnja u Strandvagenu u Stockholmu čula je zvukove i posumnjala da je došlo do pucnjave", objavila je policija na svojoj web-stranici, dodajući da se pogođeno područje nalazi između mosta Djurgarden, Nobelova parka i crkve Oscar.

Nekoliko je osoba uhićeno i pokrenuta je istraga zbog sumnje na teško oružano kazneno djelo, dodali su. "U vezi s istragom koja je u tijeku, saznanja potvrđuju sumnju da je došlo do pucnjave", objavila je policija na svojim internetskim stranicama.

Reuters još nije uspio dobiti komentar od policije ni od izraelskog veleposlanstva. Švedska novinska agencija TT rekla je da je policija odbila komentirati postoji li veza između incidenta i izraelskog veleposlanstva.

 

VIDEO Francuska policija ubila čovjeka koji je pokušao zapaliti sinagogu u Rouenu

Francuska policija ustrijelila naoružanog osumnjičenika

Francuska policija ubila je naoružanog osumnjičenika za kojeg se vjeruje da je planirao napad na sinagogu, rekao je Gerald Darmanin, ministar unutarnjih poslova. Incident u Rouenu, u sjevernoj Francuskoj, dogodio se u petak ujutro nakon što je osoba namjeravala zapaliti gradsku sinagogu, rekao je Darmanin, prenosi Sky News

On je, također, čestitao policijskim službenicima na reakciji i hrabrosti. Tamošnji mediji javljaju kako su na mjestu događaja vatrogasci. 

 

GALERIJA Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini
Pucnjava u Švedskoj
1/17

Komentara 9

RE
reborn
10:00 17.05.2024.

Muslimanska religija mira u najljepšem izdanju

ZA
zagabria3
09:41 17.05.2024.

Europa polako ali sigurno tone u kaos i ekonomske probleme. To se priprema već dugo a novi događaji samo su okidač dugogodišnje promašene politike. Bez razvoja, bez ulaganja, bez poticanja poduzetništva, more uhljeba, Europa je mislila da će nastaviti njena povlaštena pozicija unedogled, ali gadno se preračunala. Taj brod bez kormilara skrene kuda god ga svjetski vjetrovi okrenu, ni sam ne zna kuda i zašto plovi. Očekujem velike pro bleme i zato se trebamo distancirati od EU čim više (nakon što izvučemo čim više novaca iz EU fondova)

ZP
Zabranjen pristup
10:11 17.05.2024.

Sta radi francuska policija u svedskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije