Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUP kaže da ne može

PITANJE DANA Što mislite o Buljevoj izjavi da će osnovati seoske straže?

Zagreb: Most o zdravstvu i Glavnoj državnoj odvjetnici
Patrik Macek/PIXSELL
25.10.2023.
u 11:16

Suspenzija Schengena na koju se posljednjih dana odlučio niz europskih zemalja i u Hrvatskoj je proizvela neke nesvakidašnje reakcije. Tako je sinjski gradonačelnik Miro Bulj najavio da će, zaštiti li Vlada stanovništvo uz granicu zbog nekontroliranih migracija, organizirati seoske straže.

Ideja Mira Bulja o organizaciji seoskih straža za zaštitu granice izazvala je brojne reakcije u javnosti. Sinjski gradonačelnik uvjeren je da za svoju ideju ima podlogu u Zakonu o civilnoj zaštiti

'Ja kao gradonačelnik već godinama upozoravam na incidente kojih je bilo na području Cetinske krajine, Vrgorca i Imotskog, o tome sam govorio i u Saboru. Zabilježili smo upad migranata u privatne kuće, u kuću poginule hrvatske braniteljice, čovjeku je ukraden automobil... Nedavno je zabilježen incident uz granicu u Vojniću, kada se pucalo na hrvatsku policiju', nabrojio je Bulj te dodao kako i od Hrvatske očekuje da zatvori granice. Slaže se s idejom svoje stranke Most da se na granice treba poslati vojska. 

VEZANI ČLANCI 

Na pitanje što bi seljačka straža po tom pitanju trebala učiniti Bulj nije dao konkretan odgovor. Smatra samo kako se imaju pravo samoorganizirati zbog zaštite stanovništva. 'Činjenica je da među onima koji ilegalno prelaze granice ima i terorista', kaže Bulj.

No iz MUP-a kažu kako nema zakonske osnove za Buljevu ideju. Pogotovo ne ako bi to podrazumijevalo korištenje oružja. 

VIDEO Na općinskom sudu u Velikoj Gorici saslušanja osumnjičenih za pjevanje ustaških pjesama

 

Komentara 28

SL
SlavaAP
12:36 25.10.2023.

PITANJE DANA Zasto policija koju placamo ne stiti naseljena pogranicna podrucja nego su ljudi prepusteni sami sebi i jos ih drugi ismijavaju jer traze zastitu?

UG
ugroženi
11:48 25.10.2023.

Ne osjećam se sigurno. Treba se samoorganizirati. Krade se, laže, otima, upada na teritorij, nitko ne reagira. Zakoni se ne poštuju. Institucije bi trebale raditi svoj posao ali one to odbijaju. Vlast nije zainteresirana. Uzdaj se u se i u svoje kljuse kaže narod.

Avatar Rod & Rodney
Rod & Rodney
12:36 25.10.2023.

Kako se netko ruga ¨Seoske straže¨ ha, zar Sinj nema status grada. Svatko treba biti spreman braniti ono što je njegovo. Dođoše divlji i protjeraše pitome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije