Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trošarine

Ministarstvo demantira: Cigarete poskupljuju do 1,62 kuna

'unutrasnja..zagreb...06.02.2003. cigarete foto: igor kralj'
Igor Kralj/Arhiva VL
05.06.2013.
u 13:04

U slučaju najavljenog podizanja maloprodajnih cijena cigareta za iznos veći od povećanja trošarina, Vlada ima mogućnost daljnjeg povećanja trošarina za sve proizvođače duhanskih proizvoda, najavljuju iz Ministarstva financija.

Ministarstvo financija priopćilo je da najavu povećanja maloprodajnih cijena cigareta, sitno rezanog duhana i ostalog duhana za pušenje od 2 do 5 kuna zbog povećanja trošarina smatra prekomjernom i neopravdanom.

– Prema izračunu Ministarstva navedenim izmjenama najviše se povećava trošarina na cigarete čije se maloprodajne cijene kreću do 18 kuna i to za 1,62 lipe. Trošarine na cigarete maloprodajnih cijena od 19 kuna povećavaju se za 90 lipa, a one cjenovnih kategorija od 20 do 35 kuna povećavaju se od 0,54 do 0,69 lipa – naglasili su iz Ministarstva te dodali:

– Određeni proizvođači duhanskih proizvoda već su tijekom svibnja ove godine povećali maloprodajne cijene svojih cigareta, dakle prije nego što je Vlada donijela uredbu o povećanju visine trošarina. U slučaju najavljenog podizanja maloprodajnih cijena cigareta za iznos veći od povećanja trošarina, Vlada ima mogućnost daljnjeg povećanja trošarina za sve proizvođače duhanskih proizvoda, čime bi razlika u povećanju trošarina postala prihod državnog proračuna – zaključuju u priopćenju.

>>Vlada podigla trošarine na cigarete i duhan!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije