Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIARIO AS PIŠE

Španjolskoj prijeti izbacivanje s Eura? Jedan potez njihove Vlade zasmetao je UEFA-i

Euro 2024 Qualifier - Group A - Spain v Georgia
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/4
25.04.2024.
u 22:21

Nesigurnost u španjolskom Savezu potaknuo je odlazak Rubialesa s mjesta predsjednika nakon pritiska javnosti zbog slučaja Hermoso. Također, pod istragom je zbog sumnje u korupciju, a istraga slične prirode veže se za čovjeka koji ga je trebao naslijediti, Pedra Rochu

Španjolski nogometni savez je u rasulu nakon odlaska Luisa Rubialesa zbog optužbi za seksualni napad na nogometašicu Jennifer Hermoso. Španjolska vlada je stoga u četvrtak formirala posebno tijelo koje bi ga trebalo nadzirati. Riječ je o Nacionalnom sportskom vijeću (CSD), unutar Ministarstva sporta, koje bi Savezu trebalo pomoći da ponovo uspostavi unutarnju koheziju. Međutim, Uefa ovim potezom nije zadovoljna obzirom da imaju politiku nulte tolerancije za miješanje politike u sport.

CDS nije kontaktirao Uefu, no obavili su konzultacije s Fifom. Uefa smatra da ovakva intervencija krši propise organizacije, a prema pisanju španjolskih medija nisu isključene kazne španjolskim timovima u natjecanjima pod okriljem organizacije. Diario As piše kako je u opasnosti sudjelovanje Španjolske na Euru. Podsjetimo, prva bi im utakmica trebala biti 15. lipnja upravo protiv Hrvatske. Tome pribrajaju i nastupe klubova u Ligi prvaka, Europa i Konferencijskoj ligi.

VIDEO Barcelona u problemima; Istražuju ih zbog korupcije

Definitivnog zaključka još uvijek nema, no najteža bi kazna mogla biti zabrana sudjelovanja u natjecanjima. To je bio slučaj s Rusijom, čiji su klubovi zbog agresije države na Ukrajinu izbačeni iz svih natjecanja. Uefa je taj potez povukla prije odluke Fife. U četvrtak su objavili zajedničko priopćenje u kojem stoji:

"Fifa i Uefa pomno prate situaciju oko Španjolskog nogometnog saveza i duboko su zabrinute. Tražit će dodatne informacije kako bi procijenili u kojoj mjeri imenovanje tzv. Odbora za nadzor, normalizaciju i zastupanje može utjecati na obvezu Španjolskog nogometnog saveza da upravlja svojim poslovima neovisno i bez nedoličnog uplitanja vlade. U ovom trenutku nemamo više komentara."

Nesigurnost u španjolskom Savezu potaknuo je odlazak Rubialesa s mjesta predsjednika nakon pritiska javnosti zbog slučaja Hermoso. Također, pod istragom je zbog sumnje u korupciju, a istraga slične prirode veže se za čovjeka koji ga je trebao naslijediti, Pedra Rochu. Problemi su se nastavili kada je savez produljio ugovor s izbornikom A reprezentacije, Luisom de la Fuenteom. Španjolske vlasti su se umiješale jer su takvi postupci izvan njihovog djelokruga, a državni tajnik za sport poručio je savezu da svoje funkcije ograniči isključivo na administraciju.

GALERIJA Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevu promašaju, Madriđani su porazili prvake

Euro 2024 Qualifier - Group A - Spain v Georgia
1/35

Komentara 1

Avatar fidelio
fidelio
08:09 26.04.2024.

Nogometna mafija se previše osilila i misli da ima primat nad suverenom državom članicom EU. Jednim potezom pera Europska komisija zabrani UEFU i vrati nogomet pod ingerenciju države. Umislili su da su primili Boga za bradu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije