Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oi 2024

Kako Hrvatska može do Olimpijskih igara? Ovo su sve kalkulacije za Duvnjaka i društvo

Malmo: Utakmica 2. kola 2. kruga Svjetskog prvenstva rukometaša između Hrvatske i Belgije
"Anze Malovrh / kolektiff"
22.01.2023.
u 08:00

Nakon boda s Danskom, porasle su nam šanse za plasman na parišku olimpijadu

Osvajanje boda protiv Danske (32:32) možda neće biti dovoljno za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali taj bi bod mogao biti jako važan u konačnom redoslijedu. Naime, dobili smo Belgiju, a pobijedimo li i Bahrein, dolazimo do sedam bodova i sigurnog trećeg mjesta u skupini. Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre izborit će reprezentacije koje će se plasirati od drugog do osmog mjesta na ovom SP-u.

Kako su se među osam plasirale Francuska i Egipat, prvi su domaćini Igara, a drugi idu izravno na Igre kao prvaci Afrike, kvalifikacijski će turnir izboriti deveta, čak možda i deseta reprezentacija s ovog SP-a. No, još puno treba igrati jer je u ostalim skupinama prilična gužva oko plasmana na prva tri mjesta.

U nekim skupinama možda će se dogoditi da će treći imati osam bodova, a to neće biti dobro za nas. Naravno, za Hrvatsku ima još jedna prilika kako doći u Pariz, a to je biti europski prvak 2024. godine u Njemačkoj. Jer, prvak ide izravno na Olimpijske igre. U redu, možemo biti i drugi ako će novi europski prvak već imati vizu za Igre. Primjerice, u finalu Europskog prvenstva možemo izgubiti od Francuske ili od budućeg svjetskog prvaka bila to Danska, Švedska, Island ili netko četvrti. 

Komentara 2

Avatar Cinco
Cinco
09:13 22.01.2023.

Autor je samo trebao pogledati tablice. Nitko kao treći neće imati 8 bodova, a ni 7 osim Hrvatske. Znači Hrvatska je s pobjedom nad Bahreinom sogurno deveta i ide na OI.

BE
Berri
11:58 22.01.2023.

Nažalost, novinar nije napisao dobar tekst. Hrvatska mora pobijediti Bahrein i jedina će imati 7 bodova. Idemo u kvalifikacije za OI u Francuskoj. Ono što je loše - mi smo se svima zamjerili. Tako su nas u kvalifikacijama za OI u Tokiju prodali Francuzi, izgubivši protiv Portugala. Ako nas budu mogli prodati, isto će napraviti i svi Skandinavci (Danska, Švedska, Norveška, Island), naravno i Španjolci jer stalno pljujemo po njihovom sudačkom paru. Sa Slovencima smo isto u ratu. Za Srbe ne znam, ali mi je nekako logično da bi i oni prodali utakmicu ako to ide protiv nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije