Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan problem

Danska je uništila nemoćni SAD. Konačno je poznato kako Hrvatska može do četvrtfinala

IHF Handball World Championship - Main Round - Denmark v Croatia
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS
1/4
21.01.2023.
u 22:23

Definitivno će izabranici Hrvoja Horvata žaliti što su teško stradali od Egipta

Aktualni svjetski prvak Danska bez problema je svladala SAD 33:24 i tako došla na prag prolaska u četvrtfinale svjetskog prvenstva.  Hrvatska definitivno mora pobijediti slabašni Bahrein, a Danska izgubiti od Egipta, kako bi Duvnjak i suigrači stigli do nokaut faze. Najveći je problem što pritom hrvatski rukometaši moraju nadoknaditi ogroman zaostatak u gol-razlici. Hrvatska je trenutno na +17, a Danska ima čak 22 gola boljih +39, što se zaista čini nemogućom misijom.

Momčad Hrvoja Horvata bi tako morala doći do ogromne pobjede protiv Bahreina, ali uz uz visoki poraz Danske od faraona.

21.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, utakmica 2. kola 2. kruga Svjetskog prvenstva rukometasa izmedu Hrvatske i Belgije Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: "Anze Malovrh / kolektiff"

Visoki poraz od Egipta od devet razlike mogao bi se pokazati kobnim za Hrvatsku, koja je u turnir njime ušla negativnom gol razlikom. Dojam je da se i protiv Belgije mogla ostvariti veća pobjeda od 34:26 jer je početkom drugog dijela bilo i 11 razlike, što bi svakako barem povećalo šanse kauboja.

Isto tako, i Egipćanima pobjeda protiv Danske donosi benefit. A to je da će u četvrtfinalu izbjeći domaćina Švedsku.

Standings provided by Sofascore

Komentara 7

MA
Marko1337
22:58 21.01.2023.

Dečki su dokazali da se bore sa srcem za svoju domovinu, što god bilo hvala im za sve i sretan povratak u domovinu uzdignute glave.

KI
kiseli
08:35 22.01.2023.

Gdje je hrvatska košarka, gdje je hrvatski rukomet? Jedno je sigurno. Na svakom popisu odnosno svakih 10 godina pola nas miliona manje. Pa samim time imamo sve manje kvalitetnog što igračkog što trenerskog kadra. Ironija je da zaslužni za to sjede u VIP ložama

CR
crocro
07:07 22.01.2023.

Da, točno je da se bore sa srcem, dušom i tijelom protiv svih protivnika, osim Egipta. Sada se pokazujje da je to ključna utakmica, tako smo bili blizu a sada tako daleko. Htjeli mi to priznati ili ne, utakmica s Egipto koja se trebala dobiti s više golova razlike bila je horor naspram ovoga što nam dečki sada pokazuju u svakoj slijedećoj utakmici. Ali utakmica s Egiptom bila je bez glave i repa, nonšalantna, neaktivna, bezidejna a nakon vodstva Egipta i porazom pomirujuća. Da smo u tu utakmicu od starta ušli kao što to sada činimo u svim utakmicama, dobili bi Egipat i sve ostale i tako mirno ušli među 8 najboljih, a kasnije je sve moguće pa i dolazak do medalje. Na taj način smo bili blizu toga sna, a sada smo u nemogućoj misiji br. 4. A zašto nije bilo pristupa, odgovornosti i volje za pobjedom nad slabijim Egiptom, e to, treba pitati trenera. Ja nemam ništa protiv trenera, ali gdje je ta energija, žar i volja za pobjedom bila u igri protiv Egipta koja je bila ključna utakmica. Sada se pokazuje da jedan nesmotreni poraz znači ispadanje. Bez toga poraza, put je ka medalji. Zašto se to dogodilo? Onda su mi najgori oni koji kažu: "Pa nemojte sada kriviti trenera, nije on kriv, nemojte sada kriviti igrače, nisu oni krivi, eto dogodilo se. Biti će nam to škola da moramo odmah pobjeđivati od prve utakmice." Ja vas onda pitam tko je kriv za poraz od slabijeg protivnika gdje su svi očekivali glatku pobjedu. Gdje ta glatka pobjeda? Tko će položiti račune za ispadanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije