Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restrukturiranje

Predstečajna nagodba: Sisciji država otpisala 69 posto duga

'14.09.2010., Zagreb - Pantovcak, Predsjednicki dvori, sastanak Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike Ive Josipovica, Milan Stojanovic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
04.10.2013.
u 12:42

Dug tvrtke SDP-ova gospodarskog stratega Milana Stojanovića sa 67,8 milijuna kuna sada pada na 33,9 milijuna kuna

Prihvaćen je, u sklopu predstečajne nagodbe, plan financijskog restrukturiranja tvrtke Zlatna igla - Siscia u vlasništvu SDP-ova gospodarskog stratega Milana Stojanovića.

Prema tom planu, država, porezna uprava i javna poduzeća oprostit će Sisciji čak 69 posto glavnice duga i svu kamatu, dok će ostatak duga tvrtka vraćati u četiri godine, uz poček od jedne godine i kamatu od 4,5 posto. Ukupno je država tako od 13,3 milijuna kuna duga otpisala 2,8 milijun kuna kamata te 6,4 milijuna kuna glavnice, pa je preostali dug oko 4 milijuna.

Preglasavanjem su na slične uvjete morali pristati i neki dobavljači koji ostaju bez 50 posto glavnice, ali i Credo, Šted i Tesla banka gube 50 posto glavnice i 100 posto kamate, dok HBOR oprašta 700.000 kuna kamata. U predstečjanu nagodbu je tvrtka Milana Stojanovića ušla sa 67,8 milijuna kuna duga i obveza, a sada taj dug pada na 33,9 milijuna kuna. Ostatak se briše. Kao efekt Siscia planira zadržavanje svih 275 radnih mjesta u jednoj od rijetkih tekstilnih tvrtki u RH koje su opstale te zadržavanje proizvodnje i izvoza i opstanaka svojih brendova.

Milan Stojanović uvaženi je član SDP-a, bio je nekoć ravnatelj Fonda za razvoj i zapošljavanje, a među prijavljenim tražbinama su i 2,3 milijuna kuna teške obveze prema Zavodu za zapošljavanje za kredite i poticaje za zapošljavanje, a koji nisu vraćeni. Zavod se odriče sada 69 posto tih obveza i svih kamata.

Unatoč problemima u vlastitoj tvrtki, za koje M. Stojanović okrivljuje jeftinu uvoznu robu, tečaj kune kao smetnju izvozu i rast troškova režija i repromaterijala, to ne smeta da Stojanović bude član Nadzornog odbora Podravke, član upravnog vijeća Hrvatskih voda, član gospodarskog savjeta predsjednika Ive Josipovića i, donedavno, predsjednik Nadzornog odbora HŽ Infrastrukture.

>>Radnice sisačke Zlatne igle još uvijek čekaju plaću za prosinac!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije