Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.10.2013. u 14:00

Nova TV jedina je zabilježila dirljivu priču pionira dobrovoljnog darivanja iz sisačke Željezare

Iz Siska, negdašnjeg ponosa državne industrije, otkamo će nakon tranzicije dopirati tek turobne slike grabežom opustošenog grada i njegovih ljudi bez posla i čistog zraka, sinoć stiže nevjerojatna televizijska priča. Kamere Nove TV zabilježile su obljetnicu prvog masovnog darivanja krvi u Hrvatskoj, upriličenog 1953. upravo u srcu nekoć dične Željezare.

Šezdeset godina kasnije, pred kamere su stala i trojica preživjelih pionira plemenitosti, gospoda Toni Gradišar, Albert Šulentić i Drago Križe. Ovaj potonji, krv je darovao 115 puta, no zadnja dva desetljeća nisu mu dopustili da spašava živote jer je za to star.

\"Odlazio sam u bolnicu i molio da mi uzmu krv, ali nisu htjeli\", žalosti se veliki mali čovjek Drago Križe (86).

Ovu dirljivu priču objavila je samo Nova TV u svom Dnevniku, a drugi nisu. Kad se već činilo da prilog iz Željezare zaslužuje strukovnu nagradu, u jednom od posljednjih kadrova, kao španjolska inkvizicija ili pak jež Dinsdale iz Monty Pythona koji se pojavljuju gdje ih najmanje očekuješ, izranja lik županice Marine Lovrić Merzel, one iste koja je neki dan obnovila vozni park. I pritom poručila da će birači odlučiti je li umjesno ili nije ulupati 433.000 kuna za dvovolumen sa sedam brzina i 10 zvučnika.

No, naši birači, pokazalo se već, skupina su sklona amneziji pa je do prvih izbora na novinarima da barem ignorancijom pokažu da - nije umjesno. Srećom, nisu uzeli izjavu, ali i slika je bila previše, na tom mjestu i u toj prigodi. Nikad nećemo doznati je li dala krv, ali pouzdano znamo da ju je Siščanima popila, a i šire.

PLUS

Exkluziv Tabloid zabilježio je odlazak Knjazove bake Slavice, gospođe Vjekoslave Beštak, koja je u 81. godini otišla prošetati koledžice na neki drugi svijet

MINUS

Kako bi još dugo nosio status nedodirljivog, Dnevniku Nove TV zaista nisu potrebni titlovi poput onog da se razvodi Orlando Bloom i pritom se vrte cijelih 45 minuta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?