Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO Raspisan natječaj za najpovoljnije poduzetničke kredite na tržištu

Zoma odolijeva recesiji i seli se u komunalnu zonu

20.02.2009.
u 18:25

I u doba recesije i krize, o čemu svi govore, može biti i novih proizvodnih pogona i zapošljavanja, svjedoči to primjer omanje tvrtke “Zoma” iz Odre sisačke.

Riječ je o proizvodnoj tvrtki PVC-stolarije koja za dva mjeseca otvara novi pogon u sisačkoj komunalnoj zoni. Bit će to prvi proizvodni pogon na Komunalnoj zoni, čiji su prostor do sada popunjavali samo trgovački centri i uslužne djelatnosti.

Proizvedeno prodaju
- Trenutačno u pogonu u Odri imamo 16 uposlenih, a nakon preseljenja proizvodnje u Komunalnu zonu uposlit ćemo dodatnih 12 radnika. Ulaganje smo realizirali kreditom iz županijskog projekta “Poduzetnički krediti” u iznosu od 4,8 milijuna kuna, a trenutačno sve što proizvedemo uspijevamo plasirati na tržište – rekao je Mario Pelikan koji je, uz Zorana Ciglara, vlasnik tvrtke.

Vlasnici su iznimno zadovoljni trenutačnim plasmanom proizvoda jer nemaju potrebe stvarati zalihe s obzirom na to da im je puna proizvodnja unaprijed i naručena.

Riječ je o jednom od poduzetnika koji su se kreditirali iz projekta “Poduzetnički krediti”.

Do sada je Sisačko-moslavačka županija - u sklopu tog svog projekta - plasirala gotovo 200 milijuna kuna, a natječaj za ovogodišnju liniju kredita objavljen je upravo danas.

Natječaj otvoren
Unatoč situaciji i ove je godine sudjelovanje u kreditiranju poduzetnika iz Sisačko-moslavačke županije prihvatilo osam poslovnih banaka, osiguravši kreditni fond od sto milijuna kuna.

- Poduzetnici se na natječaj za ovogodišnje poduzetničke kredite mogu javljati do utroška kreditnog fonda, a smatramo da bi on mogao potrajati do kraja godine - rekao je pročelnik županijskog Odjela za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam Marijan Belošević.

Želite prijaviti greške?