Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBMANE Sisačka obitelj pet godina uzaludno očekuje stan

Zbog gradskih obećanja Sisačka obitelj Saliji moraju na ulicu

23.06.2009.
u 17:39

Mladu četveročlanu sisačku obitelj Sali iz Tomčevog puta pusta obećanja Grada Siska dovela su do toga da će se 1. srpnja naći na ulici. Naime, vjerovali su proteklih pet godina gradskim službama da će dobiti gradski stan, no obećanje se nije ispunilo.

Moraju se iseliti 1. srpnja
– Moj stric nam je dao ovu kuću da boravimo u njoj dok se on ne vrati u Hrvatsku. Sada, nakon dvije godine, stric se vraća u svoju kuću i mi se 1. srpnja moramo iseliti. Jednostavno, čovjek se vraća na svoje i želi dograđivati svoju kuću, a mi u tom razdoblju nismo dočekali obećani gradski smještaj – s tugom u glasu govori nam 31-godišnji Nijaz Sali. On sa suprugom Đezidom te četverogodišnjim Eduardom i dvogodišnjim Elvirom živi u nedovršenoj kući u Ulici Mije Goričkog.

– Kuća je dobra, no nije naša. Mi smo prije nego što nam je stric dao kuću na korištenje neko vrijeme bili i podstanari, jer sam radio u Zagrebu, pa smo imali novca za troškove. Sada dvije godine ne radim, u gradsku upravu idem gotovo svaki tjedan i do sada su mi obećavali da će sve biti riješeno.

Ljuti me kad vidim da gradske stanove dobivaju samci, a za moju četveročlanu obitelj smještaja nikakvog nema. Bio sam i kod Novaka i kod Matijevića, javio sam se i na natječaj za gradske stanove, no netko ih je drugi dobio – govori u dahu Nijaz.

– Susjed mi je sada ponudio novu kuću da ne završim na cesti, no isključene su struja i voda jer tu on ne živi. Možda Grad pokaže dobru volju pa, dok mi ne osigura smještaj, riješi te priključke. Za to treba 3.000 kuna, a ja i moja supruga toliko nemamo. Neka to bude privremeno, dok se ne pojavi neki smještaj za nas – kaže Nijaz.

Želite prijaviti greške?