Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.07.2013. u 12:00

– Zar nije sramota u 21. stoljeću da imamo ručno glasovanje? – pita se laburist Vukšić

Josipa Leku, predsjednika Sabora, indirektno prozvao Branko Vukšić, saborski zastupnik HL-a, da prezire građane i zastupnike jer sustav za elektroničko glasanje već dulje ne popravlja samo zato da bi vladajući mogli manipulirati glasovima. – Zar nije sramota u 21. stoljeću da imamo ručno glasovanje? – pita se laburist Vukšić. Doista, zašto zastupnici ne bi svoje glasove slali SMS porukama djelatnicima na galeriji koji bi nakon toga zbrojili sve poruke i također SMS-om poslali konačan rezultat predsjedavajućem. Glasanje e-mailom zasad nije moguće uvesti jer neki zastupnici još ne koriste e-mail.

Otvorili tunel kroz Biokovo u najstrožoj tajnosti

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, uopće se nije pojavio na otvaranju impresivnog tunela kroz Biokovo vrijednog 600 milijuna kuna bez PDV-a. Premda je riječ o kapitalnom objektu od povijesne važnosti za spajanje Makarske rivijere i Imotske krajine, tunel dug više od 4 kilometra otvoren je u ponedjeljak bez ikakve svečanosti, piše Slobodna. Reprezentativni objekt gotovo u tajnosti i bez izjava za javnost otvorio je Davor Mihovilović, predsjednik uprave HAC-a. Javna je tajna da je tunel otvoren krišom u strahu vlasti od prosvjeda mještana koji ne žele plaćati tunelarinu pa je ministar iskoristio svoje demokratsko pravo da ne otvori tunel.

Pored tri stručnjaka imenovala četvrtog, bez kvalifikacija

Andrea Zlatar, ministrica kulture, mora po odluci Upravnog suda poništiti imenovanje ravnatelja osječkog arhiva. Po dobrom HNS-ovu običaju ministrica je pored tri stručna kandidata imenovala četvrtog – bez stručnih kvalifikacija.

Što je radnik osječkog Vodovoda bez mobitela

Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik, najavio je uvođenje reda u gradski Vodovod, a već propituje i neke čudne poslovne odluke. Primjerice, pita se zašto 230 radnika Vodovoda mora imati službeni mobitel, a njih 140 i službeno vozilo. Vrkić najavljuje snižavanje cijene vode za 10 posto što će, osim uvoznika automobila i telekomunikacijskih operatora, pogoditi i proizvođače zastava. Osječki je Vodovod ne tako davno naručio i 30.000 hrvatskih zastava kao dar vjernim platišama skupe vode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?