Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zašto je jeftinije vrijeđati Bandića nego Milanovića

'20.4.2009., Zagreb - Gradska organizacija SDP-a. Milan Bandic potpisuje koalicijski sporazum s Visnjom Fortunom iz HSU-a. Milan Bandic i Zoran Milanovic nakon potpisivanja. Photo: Zeljko Hladika/Vece
'Zeljko Hladika/Vecernji list'
20.10.2012. u 12:00

Opsujete li premijera, prijeti vam 60 dana zatvora ili čak do 15.000 kuna kazne, dok gradonačelnika možete nagrditi za samo 30 dana zatvora, odnosno 5000 kuna

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, vrijedi dva do tri puta više od gradonačelnika Milana Bandića sudeći prema novom Prekršajnom zakonu. Opsujete li premijera, prijeti vam 60 dana zatvora ili čak do 15.000 kuna kazne, dok gradonačelnika možete nagrditi za samo 30 dana zatvora, odnosno 5000 kuna. Udruga gradova RH zbog toga se požalila na diskriminaciju lokalnih dužnosnika i traži da se kazne ujednače. Zakon ne definira smiju li se dužnosnici vrijeđati međusobno, ali jedno je sigurno: građane i nadalje može vrijeđati tko hoće, i to bez sankcija.

Luka Kovač proširio ribarsku kućicu za 9 puta

Goran Višnjić, glumac i domoljub, mogao bi se naći i pod istragom Uskoka, piše Slobodna Dalmacija, nakon što je objavljeno da mora srušiti bespravno sagrađenu gustirnu od pedesetak četvornih metara u uvali Priluka na Hvaru. Gradonačelnica Starog Grada Đurđica Plančić napominje da nije sporna samo gustirna za vodu već i sam objekt Višnjićevih. Oni su u nenaseljenoj uvali kupili ribarsko sklonište od 11 četvornih metara koje su potom srušili i podigli vikendicu površine od 100 kvadrata čime su, misle mještani, devastirali uvalu koja nije građevinsko područje. A možda to i nije vikendica nego su to samo kulise za novi Višnjićev domoljubni film.

Glavnom tajniku SDP-a ispod časti pričati o oporbi

Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a, na novinarsko pitanje da ocijeni oporbu kratko je odgovorio da “to ne bi komentirao”. Zato je opširno pričao o svom plesu i zašto se neće prijaviti na “Ples sa zvijezdama”.

HDZ dao otkaz čistačici zbog krađe 10 jaja Jadranke Kosor

Branka Pavošević, bivša blagajnica HDZ-a, otvoreno je za 24express govorila o tajnom financiranju stranke. Vrh stranke znao je sve o crnom fondu, tvrdi blagajnica, ali je svoje poštenje oštrio na najslabijima. Tako su čistačicu koja je 17 godina čistila prostorije stranke za 2900 kuna optužili za krađu deset jaja koja je u uredu zaboravila Jadranka Kosor. Nakon što je potpisala “ukrala sam 10 jaja” dobila je trenutačni otkaz. Odlučno. Zna se.

Komentara 4

TO
Toni50
17:29 20.10.2012.

Opsujete li premijera, prijeti vam 60 dana zatvora ili čak do 15.000 kuna kazne, dok gradonačelnika možete nagrditi za samo 30 dana zatvora, odnosno 5000 kuna.. Toga su svjesni novinari ali su zaboravili napisati i istinu do kraja . Ako kakate tj. pište "novinarsku istinu" da je Sanader dno dna - lopov Zooro i državni udarnik lopov i kaka u čućavac i da je zaslužio metak u čelo e to se nagrađiva sa po 20.000 kuna uvijek ! Možda do sada več i po 500 puta !

G1
grom 111
08:25 21.10.2012.

Da imam jedno milju viska rado bi uplatio u drzavni proracun na kontu premjera

ME
meduza191
09:22 21.10.2012.

A, po čemu je jedan vrijedniji od drugog?...no... to i nije pravo pitanje...... Činjenca je da su crveni kmeri opet uveli verbalni delikt! Lijek postoji i samo je jedan: lustracija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?