Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
različite oznake

Žuti 'karton' za taksiste koji varaju i ne poštuju putnike

taksi
Jurica Galoić/PIXSELL
20.02.2013.
u 09:10

Žutom oznakom prokazani su taksisti koji su jednom uhvaćeni u nekakvom prekršaju

– Upozoravamo putnike na takve kolege. Puno nas radi, od tisuću ljudi uvijek se nađe netko tko će varati. Žutom oznakom prokazani su taksisti koji su jednom uhvaćeni u nekakvom prekršaju - navodi vozač Radio Taxija, s kojim smo se vozili kako bismo potvrdili navode maila koji kruži posljednjih tjedana, a koji upozora ljude na različite krovne oznake.

Nije baš ugodno

Ovaj taksist nije prenaplatio svoju uslugu, već je i snizio, pa je vožnju od Glavnog kolodvora do redakcije Večernjaka u Sloboštini umjesto 52,40 zaokružio na 50 kuna.

– Taksiste se označava žutom krovnom oznakom ako klijent prigovori na njegovo ponašanje, bezobrazluk, kada naplaćuje više nego što su odvozili ili im jednostavno nedostaje neka dokumentacija, pa još nisu dobili plavi transparent - kazao nam je taksist te dodao da, ako je označen, ne dobiva pozive preko dispečera, već je ograničen na putnike pješake, kojih je puno manje nego onih koji naručuju vožnju pozivom.

– Nije baš ugodno kad dobro informirani putnik odbije ući u tvoje vozilo jer vidi žutu oznaku - objašnjava taksist.

S njim se ne slaže kolega, koji je “označen”, pa tako putnici mogu biti oprezniji kad ulaze u njegov automobil.

– U stalnom sam konfliktu s Udruženjem. Neće mi nakon 35 godina iskustva govoriti kako da taksiram! Zato što nisam poslušnik, ne žele mi dati plavi transparent, ali meni i ne treba. Moji klijenti znaju da ne varam i ja nemam problema zato što mi je oznaka na krovu žuta - rekao je.

Po dolasku na destinaciju, taksist sa žutom trakom naplatio je vožnju isto kao i plavi, iako je, da je htio prevariti, mogao ‘napumpati’ kilometražu malenim gumbićem, koji se najčešće nalazi iza mjenjača.

Uvođenje reda

Predsjednik Radio Taxi Zagreba Željko Petković kazao je da taksista koji su na roku kušnje ima 50-ak, a označeni će biti 3 do 6 mjeseci, ovisno o prekršaju.

– Otkako se tržište liberaliziralo, uveli smo reda i podigli standarde, pa ne želimo niti odobravamo takvo ponašanje u Radio Taxi Zagrebu - rekao je Petković te dodao da su kazne rigorozne, a nakon treće opomene taksist biva izbačen iz udruženja.

>>Kaos na taksi-tržištu – voze bez licencije, prijave...

Komentara 9

VI
Vito
09:23 20.02.2013.

Ovaj taksist nije prenaplatio svoju uslugu, već je i snizio, pa je vožnju od Glavnog kolodvora do redakcije Večernjaka u Sloboštini umjesto 52,40 zaokružio na 50 kuna. Od kuda ste krenuli? Od Draškovićeve bolnice do Velesajma 40 kuna "zeleni" taxi,, Od velesajma od Draškovićeve bolnice 40 kuna "zeleni" taxi Udaljenost 5,6 km 40 kuna "zaokruženo" za "tringet" od oko 10 %

CI
cibetka
12:15 20.02.2013.

Vito pa ti si se vratio iz Vrapča nisu ti pomogli vidi se i dalje pišeš gluposti. Koliko je poznato žuti kvadratići na vratima su sad najskuplja opcija jer ti ode oko 10 kuna da ih nazoveš (zoveš ih višee puta) kilometar im je 6Kn ,a onih 15 kn i dva gratis to se svelo na to da ovisi gdje je upalio taksimetar prije neoi ti je došao na adresu. Eko i radio taksi su sada najpovoljniji. Vito treba pročitati članak krenuli su sa Glavnog kolodvora i vozili su se do redakcije Večernjeg lista u Sloboštini (Oreškovićeva ulica) to je dobrih 2-3 km dalje od velesajma, u čemu je onda problem.

VI
Vito
09:17 20.02.2013.

zašto vozila radio taxi zagreba imaju različite oznake Da ih se može lakše izbjegavati kad vam treba taxi, a nalazite se na ulici Kad vidite taxi na ulici, a potreban vam je, odmah vidite je li pošten ili je niškorititi koji je "do jučer" kartao i čekao žrtvu Ako je plavi ili žuti natpis na krovu ne obazirite se, to su dobro poznati i preskupi "vozači" Pričekajte zeleni znak na krovu ili žute kvadratiće na vratima pa će te se voziti jeftinije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije