Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popis stanovništva

Županija traži još 314 popisivača: Javiti se može do idućeg četvrtka

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
07.07.2021.
u 11:05

Kandidat može samo jedanput popuniti prijavu, a pri popunjavanju prijave obavezno je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice

Još samo tjedan dana, točnije do 15. srpnja, otvoren je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj 2021. godine.

Javni poziv raspisao je Državni zavod za statistiku, a svi zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama www.popis2021.hr popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja.

Konkretno, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, procijenjeno je da će za područje Zagrebačke županije biti potrebno 608 popisivača, a do sada je ukupno prijavljeno njih 294. Tablicu po gradovima i općinama u kojoj možete saznati gdje još uvijek nedostaje popisivača možete pogledati ovdje. Inače, kandidat može samo jedanput popuniti prijavu, a pri popunjavanju prijave obavezno je priložiti obostrano skeniranu fotokopiju osobne iskaznice.

- državljanstvo Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj
- navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave
- završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje
- poznavanje rada na računalu
- valjana adresa elektroničke pošte.

Komentara 2

FM
fmica
16:10 14.08.2021.

kaj nije pupi riješil da samo njegovi popisuju???

DU
Deleted user
16:15 07.07.2021.

A kako ne treba covid putovnica? Ili treba pa vam zato nedostaje kandidata...mislim da bi bili najbodobniji mladi studenti iz Pride povorke, novci su ok pa eto prilike popuniti budget.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije