Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Županija će vratiti novac učenicima za kupljene pokaze

skola
arhiva VL
07.09.2012.
u 08:00

Ministarstvo obrazovanja i Zagrebačka županija srednjoškolcima će financirati 75 posto prijevoza, ostatak gradovi

Uspjeli smo postići dogovor s prijevoznicima pa će novac onima koji su kupili karte po punoj cijeni biti vraćen, tim je riječima Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, najavio konačno rješenje problema zvanog “Vladino 75-postotno subvencioniranje međumjesnog prijevoza srednjoškolaca”. Problem su, rekao je, bili isključivo rokovi, jer im se Ministarstvo obrazovanja obratilo da provedu odluku dva dana prije početka škole.

Osim toga, prosječna cijena karte, a ni limit, nisu u svakoj općini isti pa tih 75 posto nije svuda jednako. Kako to nije regulirano, prijevoznici, njih 13 u Zagrebačkoj županiji, nisu htjeli voziti bez ugovorne obveze. Stoga je Županija na jučerašnjem sastanku preuzela na sebe da plati razliku koja nedostaje da bi taj popust uistinu iznosio 75 posto, a za to će iz proračuna izdvojiti dodatnih 6 milijuna kuna. Odlukom su obuhvaćeni srednjoškolci kojima je škola udaljena pet ili više kilometara od mjesta prebivališta, odnosno boravišta, no ne unutar grada.

– Iako je mnogima škola i na području grada Zagreba udaljenija više od pet kilometara, subvencija se odnosi na međumjesni prijevoz, a Ministarstvo bi trebalo odluku objasniti – objasnio je Kožić i dodao da će većina gradova subvencionirati preostalih 25 posto te će se učenici voziti besplatno.

Komentara 3

MI
mikizg
18:58 07.09.2012.

Zar sva djeca iz RH nisu ista ovoj vladi?

TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
09:22 08.09.2012.

Bliže se lokalni izbori.

ZA
zara79
23:07 08.09.2012.

Je,je sve se bojim da ce mi vratit lovu:-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije