Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za zdraviji život

Zovu na bicikliranje od Bundeka do Svete Nedelje

Zagreb: Mnogi građani iskoristili su još jednu sunčanu subotu za uživanje na Jarunu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
17.09.2020.
u 09:24

Sindikat biciklista u suradnji s HŽ-om organizirao je besplatan prijevoz ljubimaca na dva kotača u vlakovima do završetka tjedna, a danas će dijeliti navlake za sjedala.

“Nulte emisije za sve” slogan je ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti koji traje do 22. rujna, kada se obilježava Svjetski dan bez automobila. Stoga je naglasak na prijevoznim sredstvima koja ne stvaraju ugljični dioksid, a nema boljeg takvog prometala od bicikla.

Sindikat biciklista u suradnji s HŽ-om organizirao je besplatan prijevoz ljubimaca na dva kotača u vlakovima do završetka tjedna, a danas će dijeliti navlake za sjedala. U nedjelju i utorak u Art Parku na Ribnjaku bit će prikazani dokumentarci o bicikliranju, a u ponedjeljak će davati besplatne savjete za pravilno ponašanje u prometu. Usto, udruga “Biciklom od zdravlja” u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u subotu organizira obiteljsko bicikliranje kojemu je start u 10 sati na Bundeku, a cilj u Svetoj Nedelji.

– Zagreb je dobio i europska sredstva za nabavu autobusa na vodik pa sa ZET-om i Inom pripremamo infrastrukturu. Radimo i na sustavu gradskih bicikala koji će biti dostupni na velikom broju lokacija – kazala je jučer Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije