Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazi što priča

Znate li koliko režije koštaju gradonačelnika Bandića?

'30.11.2012.,Zagreb - Galerija Sunce, konferencija za novinare ustanove URIHO, predstavljanje projekta izgradnje sportske dvorane za osobe s invaliditetom na Kajzerici. Milan Bandic Photo: Dalibor Uru
Dalibor Urukalović/Pixsell
19.12.2012.
u 12:39

Štedi Bandić i na grijanju jer ima etažno pa onda grije samo one prostorije u kojima se boravi

– Plaćamo oko 2800 kuna sve režije – kazao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gostujući na Soundset Plavom. Priznao je da račune plaća supruga koja je u mirovini pa ima vremena brinuti se za papirologiju. 

– U zadnjih godinu-dvije napravili smo uštede na našim mobitelima. Nekad smo imali po dva mobitela, sad pazimo što radimo i govorimo – kazao je Bandić.

Štedi Bandić i na grijanju jer ima etažno pa onda grije samo one prostorije u kojima se boravi. 

Što se tiče spornih fontana, najavio je otvorenje do Božića. 

– Fontane su spremne i slijedi otvaranje – najavio je. 

Kaže i da će u ožujku iduće godine podijeliti stotinu socijalnih stanova. Pozvao je sve one koji znaju da je netko "prošvercao" dokumente potrebne za dodjelu socijalnih stanova, a kojih je 900 podijelio u Sopnici, dojave o tim nepravilnostima. 

Prije gostovanja na radiju Bandić je održao konferenciju za medije. 

– Gradska skupština se može složiti ili ne s novim prijedlogom proračuna, no mi ga nećemo povlačiti –  kazao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine. Većinu amandmana koje su predložili gradski zastupnici Grad je prihvatio, no neće kresati novac za medije i sport.

–  Zašto su skinuli 11 milijuna kuna za medije? Kada je kriza i recesija, teret treba podijeliti. Ako se amandmanima zadire u preuzete obveze, ja to ne mogu prihvatiti. Zašto nisu skidali medijima koji prate rad Gradske skupštine? Nisam ni za to, no još manje za ovo drugo – kazao je Bandić. Isto je i sa sportom.

– Događaji poput Hanžeka i Snježne kraljice postali su simbol ne samo grada nego i regije – objasnio je pročelnik za financije Slavko Kojić. Osim proračun, gradonačelnik je komentirao i rad Zimske službe, a voditeljima je zaprijetio i izdvajanjem ove tvrtke iz Holdinga.

– Zimska služba je prva tri dana lavovski odradila svoj posao. No neću ja moliti direktore da dođu na Trg i očiste. Imam mehanizme da Zimsku službu preuzmem i, ako se ovo ponovi, to ću i učiniti – kazao je gradonačelnik. Na novinarski upit o sukobu u SDP-u gradonačelnik je ponovio da želi da prebrode krizu te da je Davor Bernardić njegov miljenik, a esdepeovci njegova djeca, no da mora shvatiti da kada ide uz dlaku nekome očekuje i posljedice. Nagađanja o koaliciji s HDZ-om na predstojećim lokalnim izborima nazvao je smiješnima te rekao da je on nezavisni kandidat za gradonačelnika.

>>Odobrila HERA: Grijanje u šest gradova poskupljuje do 38,5 posto

>>Bandićev fond - 25 mil. kuna za grijanje najugroženijima

Komentara 16

LO
lokun
18:04 19.12.2012.

Ovo mi se sviđa i htio bi znati koliko režija plaća gospodin Milanović u svojim stanovima, gospodin Josipović u svojim, gospodin Leko u svojim i svi ostali dužnosnici i da li to osjećaju. Ne znam po kojim kriterijima je odabran gospodin Bandić ali mene zanimaju i ostali.

VA
Valerija007
10:00 20.12.2012.

Ako se sjećam iz doba kad se naveliko po medijima pisalo o satnu i pitalo kako ga je kupio, radi se o stanu od 500 kvadrata, . Nije moguće da režije za stan te veličine, čak i sa etažnim grijanjem, iznose samo 2.800 kuna.

DU
Deleted user
15:00 19.12.2012.

Ha, ja sam nezaposlen pa plaćam 2300 Kn. I štedimo koliko možemo, ali ne mogu na grijanju kad imam dvoje djece, a to je najveći trošak :/ Eh da su meni primanja 15.000+ Kn... Jednom kad umrem će mi biti tolika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije