Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Država iznajmljuje

Život u centru već od 15 kn za kvadrat

DKS_56136599 28.04.2016.,Zagreb - Zgrada, Preradoviceva 29. Photo:
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
30.04.2016.
u 16:20

Stanovi se mogu razgledati od 5. do 9. svibnja, ponude s cijenama DUUDI zaprima do 18. svibnja, a za stanove se zanimaju i obitelji i studenti

Zagrepčani od države za početnih 15 kuna po kvadratu mogu unajmiti neki od 22 stana diljem grada, od kojih je najmanji i najjeftiniji u Klaićevoj 15 gdje se 17,5 kvadrata može unajmiti već za 262 kune. Iako je riječ tek o početnoj cijeni na koju će građani nakon obilaska svih stanova sve do 18. svibnja moći slati svoje ponude, riječ je o jednom od najpovoljnijih načina dolaska do krova nad glavom i to po povoljnim cijenama.

Najskuplji i najveći stan od 81 kvadrata za koji država traži početnih 1216 kuna nalazi se na prvom katu zgrade u Čalogovićevoj 7 u Dugavama, za čiju licitaciju treba priložiti i 3600 kuna jamčevine. Od ostalih stanova najviše interesa građani bi mogli pokazati za onaj na prvom katu u Petrinjskoj 45 od 28 kvadrata, početne cijene 425 kuna, zatim za stan na drugom katu u Preradovićevoj 29 od 36 kvadrata (za 554 kune), te za stan u Ulici Matije Divkovića 29 u Španskom, gdje se već za 623 kune može u stan od 41 kvadrata.

Podsjetimo, na ranijim je natječajima najviša postignuta cijena po kvadratu bila 113, a najniža 18 kuna. Jedan od stanova koji je postigao najbolju cijenu je onaj od 30 kvadrata u Tomićevoj 7 pokraj uspinjače. Stan je iznajmljen na natječaju u prosincu 2015. za 3000 kuna mjesečno iako je početna cijena bila tek 460 kuna, a pristigle su čak 34 ponude.

– Stanovi se daju u najam u postojećem stanju pa ćemo od 5. do 9. svibnja organizirati njihov obilazak kako bi zainteresirani građani mogli dati ponudu – kazali su iz Državnog ureda za upravljanje imovinom.

Ured je dosad u Zagrebu proveo već četiri natječaja i na taj su način građanima iznajmili oko 90 stanova. Na natječaje se javljaju i obitelji s djecom, samci ali i studenti koji na ovaj način riješe stambeno pitanje barem na pet ili 10 godina.

Naime, ugovor s državom se potpisuje prvo na pet, a potom još pet godina, uz uvjet da se i najamnina i sve režije plaćaju redovito. Važno je napomenuti da su stanovi u različitom stanju, od onih u kojima se može živjeti bez ulaganja do onih u kojima treba zamijeniti dosta toga, od podova i instalacija do uvođenja novog grijanja, ali taj trošak obnove država neće vratiti niti ga odbiti od najamnine.

Komentara 4

TH
than
22:52 30.04.2016.

Zivot ? Pa ne bi zivio u centru da je besplatno.... Pokraj ovoliko stresa u ovoj lopovskoj drzavi jedino sto zelim je biti sto dalje od njega i imati mir.

GD
goran.durinic
10:22 01.05.2016.

U centru grada da mi netko jako puno plati ne bih živio.

Avatar Getrib
Getrib
15:06 02.05.2016.

Država je nahranila gotovo besplatno strance prostorom na najatraktivnijim mjestima ugašenih tvornica i sličnih prostora, tako da nije bilo potrebe otkupljivanja stambenih prostora, što dijelom utječe na stambenu potražnju. Nitko se ne pita što je bilo na prostorima gdje su sada građevine i ogromna parkirališta stranih trgovačkih lanaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije