Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna na Vrhovcu

Život nam se pretvorio u kaos, vratite dvosmjerni promet

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/13
12.06.2020.
u 12:51

“Zahvaljujući” novoj prometnoj regulaciji koja je u tom naselju između Šestinskog dola i Jelenovca osvanula u samo jednom danu, vozači koji ulicama Vrhovec i Antunovac do Ilice obično dođu u samo nekoliko minuta, sada u kilometarskim kolonama svaki dan gmižu po pola sata.

Doslovce preko noći život se stanovnicima Vrhovca pretvorio u kaos. “Zahvaljujući” novoj prometnoj regulaciji koja je u tom naselju između Šestinskog dola i Jelenovca osvanula u samo jednom danu, vozači koji ulicama Vrhovec i Antunovac do Ilice obično dođu u samo nekoliko minuta, sada u kilometarskim kolonama svaki dan gmižu po pola sata, a često i dulje.

Peticiju potpisalo 1000 ljudi

Situacija je postala nesnosna, kažu stanovnici naselja, koji su zato pokrenuli peticiju koju je u samo nekoliko dana potpisalo gotovo 1000 ljudi. Njome hitno zahtijevaju povratak na staro stanje.

– Prije su ulice Vrhovec i Antunovac bile dvosmjerne i na taj način imali smo nekoliko ruta prema Ilici ili sjeverno prema Pantovčaku. No, sad su obje ulice jednosmjerne, s time da je Vrhovec, žila kucavica, postao jednosmjeran prema sjeveru, a Antunovac, nekoć sporedna ulica, glavni i jedini pravac prema Ilici – objašnjava nam Iris Manestar Madžarac situaciju na terenu. A njezina susjeda Nives Grubišić Đogić pojašnjava što to znači za sve na Vrhovcu i okolici.

11.06.2020., Zagreb, Pobuna stanara o suludoj prometnoj regulaciji Vrhovac-Antunovac-Kuniscak koja se dogodila preko noci 29. svibnja. U samo pet dana prikupljeno je 700 potpisa peticijom da se regulacija vrati na staro. Iris Manestar Madzarac. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

– Sada iz svog dvorišta ne možemo izići po pola sata jer se tisuće automobila sa sjevera slijevaju u ulicu na kojoj su se djeca do jučer igrala – kaže N. Grubišić Đogić.

Čepovi zbog radova u Ilici?

Nova je regulacija uvedena, ističe pak Josip Jelić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec, kako bi se stvorila dodatna parkirna mjesta u ulicama Vrhovec i Antunovac. Stalno su, naime, bile načičkane vozilima uz pločnik pa je zato jedan trak ceste zauzet i pretvoren u parkiralište.

– Na kraju ništa nisu postigli, nego su stvar učinili i gorom jer se auti, osim na “novom” parkiralištu, parkiraju i na rinzolu pa ni autobus ne može proći – kaže Alan Madžarac. Njegov susjed Ante Dujmić, koji je pješak, dodaje da je nova regulacija i njemu stvorila probleme.

– Nemam kuda proći od pustih parkiranih automobila. Ukratko, kaos – kaže Dujmić.

11.06.2020., Zagreb, Pobuna stanara o suludoj prometnoj regulaciji Vrhovac-Antunovac-Kuniscak koja se dogodila preko noci 29. svibnja. U samo pet dana prikupljeno je 700 potpisa peticijom da se regulacija vrati na staro. Gabriela Djurokovic, Iris Manestar Madzarac i Nives Grubisic Djogic. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

Ulicu je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji je obećao do ponedjeljka pokušati doći do kvalitetnog rješenja, no pita li se Ured za promet, situacija je zadovoljavajuća. Jer, kako odgovaraju, nova prometna regulacija donosi niz pogodnosti, poput povećane sigurnosti pješaka koji sad imaju više prostora za hodanje.

– Osim toga, povećana je kvaliteta javnog prijevoza te je došlo do proširenja javnih uličnih parkirališnih kapaciteta – poručuju iz mjerodavnog gradskog ureda pa dodaju da se prometni čepovi ne bi trebali pripisivati novoj regulaciji nego radovima na tramvajskoj pruzi u Ilici koji su u tijeku.

Komentara 12

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
14:41 12.06.2020.

Neki dan sam prošao onuda i koliko sam vidio rješenje uopće nije loše, čep se stvara na prelasku Ilice, a to i nema puno veze sa novom regulacijom prometa

CR
crna.rupa
15:07 12.06.2020.

Ma šta vi znate. Ako je bandićev inženjer prometa sa pozantog faksa ili kupljenom diplomom izbosne rekao da je to tako bolje onda će tako i biti.

IV
ivanunited
13:45 12.06.2020.

Istina je negdje na pol puta, mislim da u ovom slučaju nekima više smetaju izgubljena besplatna parking mjesta.... Prometna regulacija se mjenja u skladu sa potrebama,zar je logično da 20, 30 godina stoji ista prometna regulacija....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije