Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sa zastupnikom u kvartu

Živio sam u tri kvarta, ali nijedan nije imao dušu kao Rudeš

10.03.2016.,  Zagreb, Rudes - Zastupnik Tomislav Stojak u svom kvartu.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
14.03.2016.
u 17:30

Vijećnik Tomislav Stojak kaže da nije kvartovski tip jer se voli upoznati s problemima sugrađana i u drugim dijelovima grada.

Cijeli je njegov život, od djetinjstva do danas, orijentiran na zapadni dio grada, a rođeni 45-godišnji Zagrepčanin, zastupnik HNS-a u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak, Zagrebu je ostao vjeran i danas, i to ponajviše kada u Skupštini, kaže, zastupa i bori se za rješavanje problema svojih sugrađana.

Šetnje s psom uz potok

Iz Utrine, gdje je živio do svoje 12. godine, preko Prečkog i Kustošije, prije deset godina sa svojom vlastitom obitelji, koju uz njega čine supruga Renata i sin Lovro, preselio se u Rudeš. Sva ta naselja i kvartove koji su mu obilježili život, navodi Stojak, volio je na drukčije načine – u svima njima živio je u različitim fazama, no ipak Rudeš je, prema njegovu mišljenju, sasvim drukčiji zagrebački kvart.

Foto: zvonimir ferina

Foto: Privatna arhiva. Tomislav Stojak i brat Veseljko u Utrinama 1974.

– To je obiteljski kvart i uvijek sam siguran da, što god da se dogodi, jedni smo drugima spremni uskočiti – kaže Stojak dodajući kako za sebe ipak ne može reći da je kvartovski tip.

Volim grad, a kao gradski zastupnik upoznajem se s problemima svih kvartova – kaže. Najdraži dio njegova Rudeša potok je Kustošak, gdje vrijeme provodi sa svojim ljubimcem, psom Nerom.

– Nera je iz Dubrave – kaže on dok šeće s ljubimcem po svojim ulicama. Dobro pamti djetinjstvo u Utrini, kada joj je glavna zanimacija bila, prisjeća se, dokopati se odlagališta otpada na Jakuševcu.

Foto: zvonimir ferina

Stojak (stoji u srednjem redu, drugi slijeva, do trenera), u juniorima Dinama, sezona 1987./88.

– To je bilo pravo uzbuđenje, bježali smo ondje istraživati odlagalište, a danas mislim da Jakuševca uopće ne bi trebalo biti. Svi skupštinari zajedno moraju pronaći rješenje za to odlagalište. Ono se jednostavno mora zatvoriti i stvarno se nadam da ćemo za godinu dana i taj problem sanirati – kaže ovaj diplomirani politolog s Fakulteta političkih znanosti. U politički život priključio se još tijekom studija, a ovo mu je drugi mandat u Skupštini. Prvi je trajao još od 1993. do 1997. godine.

Ljubav prema putovanjima

– Bilo je to odlično iskustvo. U Gradskoj skupštini tada, kao i danas, javljali su se slični problemi, jedina je razlika što se danas to odvija na nekoj višoj razini. Demokratičniji smo svi skupa i kvalitetnije se raspravlja – uspoređuje Stojak Skupštinu nekada i danas. Kada ne radi, vrijeme provodi sa svojom obitelji, njegujući omiljene aktivnosti.

– Svaku subotu provodimo zajedno, potražimo neke male restorane u kojima ručamo, šećemo gradom. Na godinu si priuštimo zajedničko putovanje u inozemstvo, ta ljubav prema putovanjima nešto je što sve troje dijelimo i u čemu uživamo. Naravno, tu su još i odlasci u kino – kaže Stojak.

Komentara 4

KR
kruti4
18:15 14.03.2016.

čak u tri??ideeeeššššš

BA
banJelacic
20:40 14.03.2016.

Koga on farba? I sto radi stalno u novinama? Ma koga on predstavlja??? Dajte se ljudi malo uozbiljite....

SP
spanjedan
20:42 14.03.2016.

jel ovo placeni oglas ili ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije