Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.02.2018. u 14:03

Oboje su dobili zabranu, no unatoč tome snimali su te to objavljivali na društvenim mrežama

Scenarij koji više odgovara cirkusu nego politici odigrao se u zadnjih nekoliko dana na zapadu i jugu grada. U Vijeću gradske četvrti Stenjevec vijećnica Živog zida Ana Tomić željela je, naime, snimiti sjednicu, a istu je namjeru imao njezin stranački kolega Damjan Vucelić iz Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

Oboje su dobili zabranu, no unatoč tome snimali su te to objavljivali na društvenim mrežama. Izbili su i verbalni sukobi, a Vuceliću su čak pokušali istrgnuti mobitel iz ruke. Unatoč svemu, vijeća su odbila mogućnost da se članove Živog zida iznese iz prostorija u kojima su se održavale sjednice pa su umjesto toga ostali vijećnici “pobjegli” u drugu prostoriju. Tamo su se zaključali kako “snimatelji” iz Živog zida ne bi mogli doći do njih, a za to su vrijeme Tomić i Vucelić objavljivali statuse o kršenju demokratskih prava te postavili pitanje zašto se sjednice skrivaju. Zbog svega je pozvana i policija, no vijeća i dalje stoje iza svojih odluka.

– Sjednica nije zatvorena za javnost i mi smo pozvali medije na nju, ali osoba treba odlučiti želi li biti vijećnik ili snimatelj, želi li raditi ili skupljati “lajkove”. Znam da Živi zid na tome skuplja poene, ali to je neozbiljno, srozava vijeće na nivo ulice – zaključuje predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Željko Jeger, a njegovo mišljenje dijeli i šef Novog Zagreba-zapad Jadranko Baturić.

– Vijeće je glasalo hoće li dopustiti snimanje i osobno nisam bio protiv, ali većina je odlučila. Postoji poslovnik na koji smo prisegnuli i, s obzirom na to da ga je Vucelić kršio, imali smo pravo iznijeti ga, ali nismo htjeli predstavu. No oni bi baš to htjeli, žele biti kao Ivan Pernar – kaže Baturić te poručuje da, ako se 18 osoba može dogovoriti, a jedna ne, onda se zna u kome je problem. Međutim, čini se da je zagrebačka lokalna razina općenito slabo prihvatila “širenje” i veći broj stranaka u vijeću te da se obje strane trebaju potruditi za postizanje zdravog političkog dijaloga. 

Komentara 5

NE
Neutralac
22:42 23.02.2018.

Taj Zivi Zid je cirkus... to treba ukinuti..... poceti od klauna Pernara pa na dalje...

FN
Fr@njo
08:18 24.02.2018.

u Slavoniji , Lika, ima napustenih sela, oranica , suma..Dati im jedno za pilot projekt, pa da vidimo cuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije